Zakazana nova sjednica GV Zenica, pred vijećnicima 15 tačaka!

SAZNAJEMO

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U četvrtak, 29. aprila, bit će održana nova sjednica Gradskog vijeća Zenica, na kojoj će vijećnici raspravljati o čak 15 tačaka dnevnog reda, saznaje 072info.

Na dnevnom redu će se, između ostalog, naći Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu, Prijedlog Odluke o preuzimanju zemljišta iz posjeda JU OŠ “Ahmed Muradbegović” Zenica za potrebe izgradnje ambulante u KO Pojske.

Osim toga, vijećnici će raspravljati i o Prijedlogu Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana “Centar I” sa grafičkim prilogom kao sastavnim dijelom Odluke, Prijedlogu Odluke o subvencioniranju troškova grijanja, Analizi opravdanosti izgradnje, upravljanja i korištenja podzemnih garaža na području Zenice.

Vijećnici će se izjašnjavati i o projektu izgradnje kompleksa Autobuske stanice u Gradu Zenica i modernizacije prevoza putnika, Izvještajima o radu u prošloj godini i to Gradskog pravobranilaštva, Centra za socijalni rad Zenica, JU “Dom porodica” Zenica i JU “Dom za stara lica”.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu Policijske uprave I Zenica sa ocjenom stanja bezbijednosti za period januar-decembar 2020. godine, te Zahtjev za redefinisanje uslova korištenja Autobuske stanice Zenica definisanih Ugovorom.