Zakazana nova sjednica GV Zenica, pročitajte dnevni red!

gradsko vijece zenica gvz

Mirza Husetić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, zakazao je za ponedjeljak, 24. januar, novu 18. sjednicu Gradskog vijeća Zenica, saznaje 072info.

Na sjednici će vijećnici raspravljati o osam tačaka dnevnog reda, a svakako će najviše pažnje izazvati Prijedlog Budžeta Grada Zenica za 2022. godinu i Prijedlog Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Zenica za 2022. godinu.

Vijećnici će diskutovati i o Prijedlogu Odluke o utvrđivanju javnog interesa za kupovinu objekta hotela „Rudar” s okolnim zemljištem, objekta starog Doma rudara s okolnim zemljištem i ostatka zemljišta uz hotel na kojem postoji individualni stambeni objekat, a u svrhu privođenja konačnoj namjeni predmetnih parcela za smjestaj službi za upravu i drugih organa Grada Zenica.

Na dnevnom redu je i Rješenje o izmjeni Rješenja Vijeća općine Zenica broj: 01-30-3-11438/01 od 31.05.2001. godine, Prijedlog Odluke o komunalnim djelatnostima zajedničke potrošnje, Gender Akcioni plan Grada Zenica za period od 2022. do 2025. godine, kao i Prijedlog za imenovanje člana Etičke komisije.

Vijećnici će raspravljati i o Odluci o utvrđivanju javnog interesa – Prima-Commerce d.o.o. Zenica.