Portal 072info

Zakazana sjednica Apelacione komisije FIFA-e: Bilino polje još nije izgubljeno!

U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine već danima se čeka dopis iz Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) s informacijama o tome šta treba stadionu Grbavica, a šta stadionu “Asim Ferhatović Hase” da bi se na njima odigrala kvalifikaciona utakmica protiv selekcije Belgije u oktobru ove godine.

Radi se, zapravo, o zvaničnom izvještaju inspekcije, koja je prošle sedmice obišla oba stadiona, te o napomenama šta se treba uraditi na njima da bi ugostili jedan takav meč. To se, prije svega, odnosi na rasvjetu, koja je na oba borilišta daleko ispod normi.

Čeka se sjednica

No, u zgradu u Ferhadiji za sada ne stiže ništa. Kako saznajemo, s razlogom. Naime, za 18. avgust zakazana je sjednica Apelacione komisije FIFA-e, na kojoj će se razmatrati žalba našeg Saveza na suspenziju Bilinog polja. S obzirom na to da UEFA-u baš i ne krasi aljkavost po tim pitanjima, jasno je da nedolazak dopisa u NSBiH ima veze s tom sjednicom, odnosno da zavisi od njenog ishoda.

Ukoliko bi se članovi komisije “smekšali” i usvojili našu žalbu na kaznu Disciplinskog komiteta, onda nema potrebe ni pričati o mogućnosti da selekcija BiH ključni duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. igra u Sarajevu, a prema informacijama koje imamo, šanse da se to desi prilično su dobre!

Očekuju promjenu

– Sa svoje strane, učinili smo sve što smo mogli, s naglaskom da mi u ovom trenutku, jednostavno, nemamo alternativni stadion koji zadovoljava kriterije. Rano je i prilično pretenciozno govoriti o tome, ali mi u NSBiH očekujemo da žalba bude prihvaćena – rekao nam je naš izvor iz bh. kuće nogometa.

Nogometni savez BiH izložio je u žalbi sve okolnosti koje su dovele do incidenata u Zenici nakon završetka susreta s Grčkom, ali je naveo i sve infrastrukturne probleme s kojima se susrećemo. Ukoliko kazna ostane na snazi, a za radove na Grbavici i Koševu ne bude vremena (ili sredstava), naša reprezentacija morala bi susret s Belgijancima igrati izvan granica BiH, a to bi već izrečenu kaznu načinilo drakonskom.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box