Portal 072info

“Zamaskirajte” izrast između farbanja

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!
Svima nam se to dogodilo. Jedan dan izgledamo sjajno, a već sljedeći, ispod fluorescentnog svjetla, iako je prošlo svega deset dana od posjeta frizeru, djelujemo kao da nismo posjetili frizerski salon bar mjesec i pol dana. Evo kako spasiti kosu i novčanik onih dana kad stvarno još nije pravi trenutak za farbanje, iako to našem izrastu nitko nije rekao.

Frizerka poznatih modela, Victoria Hunter, odala nam je svoje najdragocjenije tajne kako prikriti izrast u trenu. No Victoria je počela s objašnjenjem: “Osobe s kovrčavom ili valovitom kosom mogu dulje prikriti izrast (čak do 3-4 mjeseca) zato što njihova kosa ima više volumena. No osobe s ravnom kosom nisu te sreće, pa znajte da kad vam se počne vidjeti izrast trebate proizvode koji će odići kosu, kao što su suhi šampon i proizvodi za dodavanje teksture.”

Ako ste plavuša s tamnim izrastom

“Očito ako ste plavuša i imate tamni izrast, ništa osim peroksida ili blajha ga neće izbijeliti”, kaže Hunter koja preporučuje da uzmete bilo koji proizvod za stiliziranje koji šprica bijelo. To može biti puder za volumen ili suhi šampon za kosu.

Ako imate tamnu kosu i sijedi ili plavi izrast

Kao što bi plavuše s tamnim izrastom trebale pronaći proizvod koji ispušta bijelu boju, tako bi crnke trebali naći neki koji ispušta crnu boju.

Ako imate platinastu, plavu, smeđu ili crvenu kosu s vidljivim izrastom

Isprobajte neke od brojnih proizvoda za instant prikrivanje izrasta ili pudere za volumen kose. Također, možete nabaviti šampone i balzame za kosu koji su namijenjeni baš vašoj boji , jer oni mogu dodati malo boje.

A ako vas zanimaju frizure koje će lakše prikriti izrast, Hunter preporučuje pletenice i bilo koju frizuru koja uključuje igranje s kosom. “Ili možete uzeti par pramenova iznad uha i uz rub rasta kose, uz lice, te ih s ukosnicama zakačite iza. To će pomiješati boje kose, te će dodati boji novu dimenziju.”

cafe.ba

Podijelite članak