Žan Tod otkrio nove informacije o Šumaheru: Preživio je s posljedicama, vremenom će biti sve bolje

sumaher
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Proslavljeni vozač Formule 1 Mihael Šumaher (Michael Schumacher) odlukom njegove porodice strogo je sakriven od javnosti još od teške nesreće na skijanju koju je doživio u francuskim Alpima 29. decembra 2013..

Legendarni Šumi je doživio tešku povredu glave, bio je u komi, a već godinama mediji i javnost znaju jako malo o njegovom oporavku i trenutnom stanju.

Obilaze ga samo članovi porodice i jako bliski prijatelji, a ovog puta ponovo oglasio Žan Tod (Jean Todt), bivši šef “Ferarija”.

On je u izjavi za njemački “Bild” dao nagovještaj oporavka čuvenog vozača Formule 1.

– Proveo sam mnogo vremena sa njegovom suprugom Korinom od kada je Mihael doživio tešku nesreću na skijanju. Ona je sjajna žena i svime upravlja u toj porodici, kazao je Žan Tod.

– Korina nije očekivala da će to morati da radi, ali odjednom nije imala izbora. Ipak, to sjajno radi, vjerujem joj i ona vjeruje meni. Zahvaljujući doktorima i saradnji Korine koja je htjela da preživi. Mihael i jeste preživio, ali sa posljedicama. On će biti bolje vremenom, rekao je Tod, te tako probudio nadu da će se Mihael uskoro oporaviti, za razliku od bivšeg vozača Formule 1, Filipa Štrajfa (Philippe Streiff) koji je jednom prilikom postavio pitanje “Zašto Mihaela uopšte drže živim?”.