IMG 933f3db6914caae804aa0557c7e0b6aa V 696x391 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 3, 2021 @ 20:10
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Državni zastupnik DF-a Zlatan Begić na svoj način se osvrnuo na ektuelna dešavanja u i oko BiH. Prema njegovom mišljenju EU nije svjesna da bi eskalacija u BiH mogla ozbiljno poljuljati i njene temelje, jer Rusija je prodrla u srce Evrope.

NER FIT

Njegov stav prenosimo u cjelosti.

“Ok, zapad nas očigledno napušta. To smo već vidjeli devedesetih godina prošlog stoljeća. Narod se ništa ne pita, kreteni, njihovi klimogavci i visokotarifni kriminalci vrlo lako nas mogu gurnuti tamo gdje smo bili prije 25 godina. Istina, narod je takve i doveo na vlast… Kada i ako dođe to vrijeme, Evropa treba dobro da zna da sve to vrlo lako može otići dalje – duboko u njeno srce.

Rusija je već prodrla duboko u EU, kroz Poljsku, Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju itd. Velikosrpski i velikohrvatski nacionalizam bi se mogao sudariti sa velikomađarskim u narednoj fazi, a potom bi se svi ovi velikodržavni projekti i nacionalizmi mogli sudariti sa ruskim hegemonom čiji apetiti rastu sa svakim popuštanjem demokratskog svijeta. Današnje njihovo savezništvo po pitanju komadanja naše zemlje mnogo nalikuje na savezništvo Staljina i Hitlera pri osvajanju i komadanju Poljske 1939. godine.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Držanje zapadnog demokratskog svijeta danas (u pogledu BiH) mnogo nalikuje onom iz 1939. godine. Historija, dakle, nije učiteljica života u Evropi, kako se mnogo puta do sada i pokazalo. Napuštanje demokratskih i civilizacijskih normi i principa, te vladavine prava u Bosni i Hercegovini devedesetih godina prošlog stoljeća od strane međunarodne zajednice, te pogotovo danas, uljuljkanom i anahronom zapadnom svijetu bi se moglo višestruko negativno vratiti (poput mine sa odgođenim dejstvom).

I tako, dok su neki tvrdili da je Srbija opkoljena NATO savezom, Rusija je opkolila EU, iznutra i izvana. U srcu EU, kako je poznato, formira se proruski desničarsko-nacionalistički i interesni blok (Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Poljska itd.). Rusija nadire i u region – u CG, Sjevernu Makedoniju, sada u BiH.

Vrlo brzo se može postaviti pitanje – opstanka ili nestanka na ovim prostorima, i tu se možemo osloniti samo na sebe. Zapad je prezauzet klimatskim promjenama i padom Facebooka…”, naveo je Begić za Patriu.

LIDER