Zapalio majku, pa je bacio u kadu

Zapalio majku, pa je bacio u kadu

Policija u Splitu Splitska izjavila je kako je u stanu u Splitu pronađena mrtva žena, a danas su saopćili kako su utvrđeni elementi kaznenog djela.

Uhapšena je jedna osoba i u toku je kriminalističko istraživanje nad njom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubistva.

Tijelo nesretne žene pronađeno je u WC-u, a prvi preeliminarni podaci ukazivali su na to da je uzrok smrti utapanje. Međutim, čudno je u svemu bilo to što je tijelo nesretne 60-godišnjakinje pronađeno kako leži u kadi, a prednji dio tijela joj je bilo u velikoj mjeri prekriven opeklinama odnosno praktično karboniziran. Na sebi je imala odjeću, a prizor zapaljenog tijela kojeg su ugledali policijski istražitelji te Julijana Stipišić, zamjenica Županijskog državnog advokata koja je stigla na očevid i patologinja Marija Definis Gojanović, sudska vještakinja i predstojnica Katedre za sudsku medicinu splitskog Medicinskog fakulteta, nije bio nimalo ugodan.

Splitska policija je danas poslijepodne u svojstvu osumnjičenika saslušala sina nesretne žene koji će biti priveden uz kaznenu prijavu za teško ubistvo na posebno okrutan način. Naime, žena je zapaljena u kadi.

Predstojeća istraga tek treba utvrditi kako je došlo do smrti, odnosno da li je sin majku slučajno zapalio, pa je pokušao ugasiti bacivši je u kadu punu vode ili se ubistvo desilo na neki drugi način u kojem je postojala direktna namjera, a sve ostalo urađeno je da se prikrije zlodjelo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica