Započele pripreme na obezbjeđenju međunarodne utakmice između reprezentacija BiH i Slovačke

Započele pripreme na obezbjeđenju međunarodne utakmice između reprezentacija BiH i Slovačke

sastanak staba 26.08.2013. (2)Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova  Zeničko-dobojskog kantona je obaviještena od strane Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da će se dana 06.09.2013. godine, na stadionu Bilino polje u Zenici, odigrati međunarodna nogometna utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Slovačke.

Obzirom da  se radi o veoma značajnoj međunarodnoj utakmici, na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je formiran Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene nogometne utakmice, te je sačinjen Plan mjera i radnji, na osnovu kojeg će službenici ove Uprave preduzeti sve potrebne mjere, kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana i gostiju.   

Danas, 26.08.2013. godine, u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je održan sastanak Štaba, na kojem su izdefinisani svi konkretni zadaci i obaveze nosilaca zadataka iz načenog plana, kao i način i dinamika realiziranja svih aktivnosti u skladu sa odredbama Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona, Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu. Tom prilikom je  naglašeno da će se u narednim danima održati sastanci sa predstavnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i zaštitarskih agencija koje će biti angažovane, kako bi se razgovaralo o svim aspektima obezbjeđenja ovog sportskog događaja, kao i zajedničkim aktivnostima koje će se poduzimati u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, u kojem su decidno definisana protivpravna ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja sportskog događaja, obaveze i odgovornosti organizatora, redarskih službi i gledalaca, kao i prekršaji i sankcije za utvrđena protivpravna ponašanja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica