Započelo Državno seniorsko takmičenje u atletici (FOTO)

Započelo Državno seniorsko takmičenje u atletici (FOTO)

IMG_2352
Foto: Benjamin Hazic/072info

U organizaciji Atletskog kluba „Zenica“ danas je otvoreno Državno seniorsko takmičenje, na kojem su nastupili najbolji bosanskohercegovački atletičari i sportisti, među kojima su izuzetno poznata imena današnjice. To su Hamza Alić, Kemal Mesić, Amel Tuka, Dejan Mileusnić, Gorana Cvijetić, Ilija Cvijetić, Haris Selimović i mnogi mnogi drugi.

Na današnjem takmičenju oborena su čak dva državna rekorda i jedan je izjednačen, a discipline na kojima su nastupili naši atletičari su bili: 110 m prepone za muškarce i za žene, 100 m za muškarce i žene, 400 m za muškarce i žene, 1.500 metara za muškarce i žene, 3.000 metara za muškarce i žene, skok u vis za muškarce, skok u dalj za muškarce i žene.

Što se tiče medalja koje su dodijeljene danas, kao i osvojenih mjesta, poredak izgleda ovako:

Skok u vis – 1. mjesto Haris Selimović, 2. Mjesto – Samir Hodžić s preskočenih 2.03 m i obaranja norme za Svjetsko prvenstvo – ujedno je član A.K. „Zenica“,

U disciplini 400 m Amel Tuka osvojio je prvo mjesto, dok je 2. mjesto ostvario Borislav Dragoljević, a 3. mjesto Abedin Mujezinović.

Nakon toga održana je utrka na 1.500 metara i 1. Mjesto osvojio je Bojan Stanišić, dok je 2. Mjesto pripalo Osmanu Junuzoviću, a 3. mjesto Darku Rošiću.

U disciplini bacanja kugle, prvo mjesto pripalo je Kemalu Mesiću, drugo mjesto Hamzi Aliću, dok je 3. mjesto zauzeo Mesud Pezer sa novim državnim rekordom.

Ovo Državno prvenstvo nastavlja se i u nedjelju, 09. juna s početkom od 15:00 sati na Atletskom stadionu na Kamberovića polju u Zenici. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE