Screenshot 2 106
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 28, 2021 @ 15:30
KATEGORIJA: Oglasi i konkursi
FIXGEHALT

Riječ je o projektu Triple Win – zapošljavanje medicinara iz Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj

Naredni krug intervjua za Triple Win projekat održat će se u periodu od 1. novembra pa do 5. novembra 2021. godine, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine.

Naime, riječ je o projektu zapošljavanja medicinara iz Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj, na koji se možete prijaviti do 8. oktobra 2021. godine.

O tačnim terminima i mjestima održavanja intervjua kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

Javni poziv je i dalje kontinuiran i otvoren cijelu godinu, a tekst Javnog poziva možete pročitati ovdje.

Važno je naglasiti da je došlo do nekoliko promjena u projektu, pa tako Triple Win od jeseni 2021. godine snosi troškove prevoda dokumentacije neophodne za priznavanje stručnih kvalifikacija, kao i troškove ovjere tih dokumenata u Ambasadi SR Njemačke. Pored toga, Triple Win projekt će početi isplaćivati bonuse od 500 eura za one kandidate koji B1 jezički ispit polože iz prvog pokušaja.

TRIPLE WIN

Triple Win je projekat posredovanja pri zapošljavanju medicinskih radnika iz BiH u Njemačkoj. Projekat provodi GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) uime njemačke vlade, na temelju sporazuma i saradnje između Centrale za rad sa strancima i stručno posredovanje SR Njemačke, Savezne agencije za rad SR Njemačke, te Agencije za rad i zapošljavanje BiH (ARZ). Naziv “Triple Win” temelji se na trostrukim pogodnostima koje proizlaze iz projekta – Njemačka rješava nedostatak medicinskih radnika, stopa nezaposlenosti u BiH se smanjuje, a doznake koje šalju imigranti doprinose ekonomskom razvoju njihove zemlje.

LIDER