Portal 072info

Zapušteni park kod Bilinog Polja dobio novi izgled i ime Park Kulina bana

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Park koji je nekada bio zapušten i neodržavan danas izgleda uređeno i spremno za svečano otvorenje 29. augusta kada se obilježava godišnjica nastanka Povelje Kulina bana. Uređenje parka privedeno je kraju, postavljene su nove klupe, a osim statue “Razvoj” osvježene su i staze za kretanje pješaka koje su bile zarasle u travu i grmlje.

U razgovoru za Klix.ba Mirsad Mujkić je u ime Foruma građana Zenice kazao kako su zadovoljni urađenim poslom te da se nadaju da će koristiti građanima Zenice.

“Radovi su završeni još u subotu zajedničkom akcijom građana koji su osvježili spomenik ‘Razvoj’ i zajedničkim snagama doveli park do današnjeg konačnog izgleda. Drago nam je da smo uspjeli oživjeti ovaj dio grada koji je od izuzetnog značaja za Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Mujkić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Dodao je kako će godišnjica nastanka Povelje Kulina bana biti obilježena u srijedu u 12:30 sati u Parku Kulina bana, kada će biti održan prigodan kulturno-zabavni program.

“Malo je reći da smo ponosni. Naš doprinos nije tako velik, mi smo samo zamolili Gradsku upravu i privredne subjekte da nam pomognu. Češće trebamo svi biti aktivni, a oni ljudi koji imaju ‘moć’ trebaju to iskoristiti kako bi doprinijeli zajednici. Ovaj park koji je do prije nekoliko dana bio neiskoristiv za provođenje slobodnog vremena i odmaranje sada je oživio, a uskoro će, uz rasvjetu, biti pogodan i za noćna druženja građana Zenice”, dodao je Mujkić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U akciji uređenja parka učestvovali su članovi Foruma građana Zenice, preduzeća ALBA, kao i građani, a na svečano otvorenje u srijedu pozvani su predstavnici Zeničko-dobojskog kantona, Gradske uprave, javnih preduzeća te drugi privredni subjekti u gradu.

Klix.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME