Zaručnik je ostavio pred oltarom, a ona nastavila slaviti

Podijelite vijest

Mlada iz Volesa (Walesa) bila je spremna reći sudbonosno “da” svom zaručniku ispred oltara, ali ipak to se nije dogodilo.

Kejlej Sted (27) (Kayley Stead) bila je u vezi četiri godine prije nego što su se ona i zaručnik Kalum (Kallum) (24) odlučili vjenčati. Dogovorili su se biti razdvojeni i ne čuti se noć prije vjenčanja, pa je ona do zadnjeg trenutka bila uvjerena da je sve u redu. 

Međutim, pred samu ceremoniju je saznala da je njezin zaručnik pobjegao i odustao od vjenčanja.

Bila u neznanju

– Bila sam u blaženom neznanju cijelo vrijeme – rekla je za Daily Mail.

Nije ni slutila da će njen zaručnik pobjeći

Kaže da nije bilo nikakvih znakova da će Kallum pobjeći.

– Planirali smo medeni mjesec i za prošli Božić mi je poklonio ručno ispisan album s uspomenama i razlozima zašto me voli. Zbilja ne znam zašto je to učinio, ali sad nije više ni važno – rekla je.

Kejlej se spremala za vjenčanje od ranog jutra, a njezine djeveruše su preko djevera saznale da se mladoženja neće pojaviti.

– Kad sam saznala, bila sam u potpunom šoku, sva šminka mi se razmazala i nisam mogla suspregnuti suze. Fotografkinja me pitala zašto uprkos svemu ne provedem lijep dan s porodicom i prijateljima i tada sam odlučila da ću nastaviti s vjenčanjem – rekla je.

Plesala sa ocem

Upravo tako je Kejlej i postupila. Popravila je šminku, obukla vjenčanicu i krenula slaviti bez svog zaručnika jer, kaže, “nije htjela tužan dan”.

– I djeveri, i porodica, i prijatelji, svi su ostali uz mene. Bilo mi je jako važno provesti ovaj dan i sa svojim roditeljima, koji su već u godinama i bojala sam se uvijek da možda neće moći prisustvovati mom vjenčanju. Plesala sam sa svojim tatom, a prijateljice su bile uz mene cijelo vrijeme – rekla je.

Iako se nije udala, fotografirala se u vjenčanici, plesala, držala govor i uživala. 

Nije htjela da sav trud i novac propadnu. Nakon vjenčanja njene prijateljice pokrenule su GoFundMe kampanju kako bi pomogle mladenki da pokrije troškove svadbe.

Tokom proslave