Zaštititi šume

Zaštititi šume

e26eae0fe5e1bf16404637e19c0f95b4_XL

Bojan Bošnjak, ministar za poljoprivredu,šumarstvo i vodoprivredu primio je jučer predstavnike Udruženja građana „Ruke“ na čelu sa Junuzom Elkazom, koji su mu prezentirali poduzete aktivnosti na predstojećoj akciji sadnje drveća pod nazivom „Let’s Do It – zasadimo drveće za jedan dan“. 

Ova akcija provest će se u oktobru ove godine, a kako je slična poduzeta i u martu 2013. povodom Međunarodnog dana šuma, predstavnici Udruženja „Ruke“ zatražili su podršku resornog ministarstva u provođenju ove aktivnosti kojoj je primarni cilj podizanje svijesti građana o značaju i zaštiti šuma. 

Ministar Bošnjak kazao je  da će podržati aktivnosti ovog Udruženja, u okviru sistemskog rješavanja nagomilanih problema u očuvanju i zaštiti šuma na području Kantona, koje se provode putem Kantonalne uprave za šumarstvo i Šumsko-privrednog društva Zeničko-dobojskog kantona. 

Ovo tim više što je obezbjeđen i zakonski okvir putem nedavno usvojenog Zakona o šumama na nivou Kantona, koji  daje osnovu da se šume kao jedno od najvrednijih bogatstava i prirodnih resursa ovog Kantona, zaštite  kroz sistemsko i sveobuhvatno djelovanje institucija vlasti, ali i nevladinog sektora, istaknuto je na sastanku.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica