3 34
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Ni šest dana nakon prve utakmice šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana (2:2) javnost nije dobila odgovor na pitanje ko je osoba koja je brutalno izvrijeđala Zlatana Ibrahimovića (39).

Odgovorno lice, u ovom slučaju Fudbalski klub Crvena zvezda, o svemu i dalje šuti iako je informaciju koja zanima mnoge vrlo lako provjeriti, piše “Republika”. U međuvremenu, UEFA je pokrenula istragu, ali ni to nije signal za crveno-bijele da počinioca treba identifikovati i kazniti.
Pokrenuta istraga

– Prema članu 31 UEFA Disciplinskog pravilnika, etički i disciplinski inspektor dobio je zadatak da istraži incidente koji su se desili tokom utakmice šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana, odigrane 18. februara 2021. u Srbiji. Više informacija o ovom predmetu bit će pravovremeno dostupno – saopćeno je iz UEFA-e.

Na Marakani su minulog četvrtka mogli biti samo predstavnici medija, prijatelji kluba i sponzori, kao i rukovodstva oba tima. Kako je UEFA organizator meča, svaki pojedinac koji je imao privilegiju da bude na stadionu morao je biti na spisku i tačno se znalo na kojem mjestu će sjediti zbog restrikcija uzrokovanih koronavirusom. To znači da se ime čovjeka, koji bi morao da odgovara za izazivanje nacionalne i vjerske netrpeljivostina sportskoj priredbi jer je Ibrahimovića nazvao “smrdljivim balijom”, može saznati prostim uvidom u spisak koji su posjedovale redarske službe, a koji je verifikovala Crvena zvezda.

S Marakane nisu željeli da odaju ime osobe koja je osramotila i klub i navijače crveno-bijelih, ali i državu, svojim divljačkim ispadom. Generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić nije želio novinarima “Srpskog telegrafa” odgovoriti zbog čega se ime počinioca još drži u tajnosti.
Poraz u derbiju

A što se Ibrahimovića tiče, njegove nevolje kao da su počele od incidenta na Marakani. Potom je s Milanom poražen od Intera sa 3:0 u derbiju koji bi mogao da riješi prvenstvo, a na tom meču bio je nevidljiv i utopio se u sivilo ekipe. Više od svega zaboljelo ga je trolovanje Romelua Lukakua, najboljeg strelca Intera, koji je Milanu dao dva gola.

– Najbolji sam! Jesam li ti rekao da sam najbolji! – vrištao je Lukaku ka Zlatanu poslije svog drugog gola na meču.