Zašto je dobro imati stariju sestru

sis

Sestra je osoba koja je uvijek bila uz vas, koja je vidjela vaše i dobre i loše strane, kojoj ništa ne možete slagati, koja vas je uvijek savjetovala i ma koliko se činilo da nije upravu, uvijek se ispostavi da je upravu. Iako je baš sestra pretežno glavni razlog zbog kojega ste poželjeli da ste jedinica, osvrnite se iza sebe i pogledajte, zasigurno ćete shvatiti da vaš život ne bi bio isti bez sestre. U nastavku teksta pročitajte par stvari koje možete naučiti od svoje sestre.

Naučit ćete da su ljubav i mržnja dvije strane jednog novčića i da je sestra osoba koju jedino možete i voljeti i mrziti u isto vrijeme. Sestru sigurno volite najviše na svijetu ali isto tako je to osoba koja vaš može naljutiti tako da pomislite da vam više nikada u životu neće zatrebati.

Možete učiti na njenim greškama iz mladosti, a istovremeno imate priliku da je gledate i učite šta znači odrastanje prije nego i same odrastete.

Naučit ćete da ljubomora nije uvijek loša nego da nekada predstavlja divljenje. Poslije ćete shvatiti da niste nikada bili ljubomorni niti ljuti na sestru nego samo ponosni.

Sestra je jedina osoba koja će vam tačno reći šta misli ma koliko to bilo bolno za vas u datom momentu. To će uraditi samo da bi vam ukazala na grešku a pri tome neće birati riječi niti se suzdržavati, uvijek će reći šta zaista misli.

Kada nešto podjelite sa sestrom, to de udvostručiti vašu radost.

Uz sestru ćete naučiti šta znači bezuslovna ljubav, sestru volite upravo onakvu kakva jeste bez ikakve potrebe za mjenjanjem.

Naučit ćete da u ljudima vidite samo najbolje.

Shvatit ćete da možete mnogo stvari oprostiti. Sestra je osoba koja će uvijek testirati vaše strpljenje do te mjere da ćete naposljetku shvatiti kako je visok vaš nivo tolerancije.

Samo je sestra osoba zbog koje bi otišli na kraj svijeta i to sa osmijehom na licu.

Na posljetku ćete  naučiti da se slažete i sa nekim ko vas izluđuje.

Uz sestru ćete naučiti biti bolji pregovarač u trenucima kada vam nešto treba.

Naučit ćete vrlo vješto da se pomirite poslije svađe.

Shvatit ćete da uvijek imate rame na koje se možete osloniti u teškim trenucima.

Tokom godina odrastanja sa sestrom shvatit ćete kako da se pravite gluhe na neželjene savjete o ljepoti, modi i frizuri.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE