Zašto je policija nemoćna prema bahatim vozačima i tatinim sinovima?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Svjedoci smo svakodnevne bahatosti i divljanja na cestama širom Bosne i Hercegovine. Opasna preticanja, bahata i dinamična vožnja, hvaljanje skupocjenim automobilima samo su neki od video klipova koje svakodnevno možemo pogledati na društvenim mrežama.

Društvene mreže sastavni su dio savremenog načina života kod gotovo svih generacija. Postale su toliko dostupne i rasprostranjenje da djeca od najranijeg doba, ukoliko ne koriste, ipak znaju za njih ili su na neki način izloženi njihovom utjecaju.

Mladi rade sve za lajk, tako i rizikuju svoje ali i tuđe živote.

Donosimo vam video klip bahatih vozača skupocjenih automobila marke Mercedes i Porsche koji su svoju nesavjesnu vožnju prezentirali na dionici puta M17 kada su počinili niz prekršaja kao što su preticanje preko duple pune, prestizanje kolone vozila i slično.

Pitamo se zašto je policija nemoćna prema bahatim vozačima?

Zanimljiv je podatak da je MUP Srbije nemilosrdna prema bahatim vozačima. Uroš Panić, sin Petra Panića, kuma predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ponovo se, poslije izvjesnog vremena, javno pohvalio bahatom i divljom vožnjom ulicama Beograda u “Lamborghiniju”, izazivajući policajce da ga zaustave.

Policajci su oduzeli luksuzni narandžasti automobil “lamborgini” od vozača Uroša Panića, protiv koga će podnijeti odgovarajuće prekršajne prijave nadležnom sudu.

“Za bahate, bezobzirne i nasilne vozače nema mjesta na ulicama. Ministarstvo unutrašnjih poslova zakonito, odlučno i dosljedno u borbi protiv svake vrste ugrožavanja bezbijednosti građana.” – izjavili su iz MUP-a Srbije nakon oduzimanja skupocjenog automobila.

Podsjetimo da je i sarajevska policija dana 28.12.2021. godine oduzela skupocjeni automobil marke Mercedes opasnom momku Elvisu Keljmendiju jer je njegov vozač vozio po tramvajskoj pruzi koja je u fazi rekonstrukcije, saopćio je MUP Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Četvrte policijske uprave su danas od H. B. iz Visokog, na osnovu Naredbe dežurnog sudije za prekršaje Općinskog suda u Sarajevu, privremeno oduzeli “mercedes” registarskih oznaka K38-A-900, vlasništvo Elvisa Keljmendija iz Sarajeva.

U zakonskom roku mjesno nadležna organizaciona jedinica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv H. B., zbog počinjenih prekršaja iz člana 36., 38. i 51. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, saopćeno je iz MUP-a KS.

Znači može se kad se hoće…

Šta kažu komentari na Instagramu?

Imate tablice. Policijo kažnjavaj, halloo , dupla puna

Bez obzira na model auta preticanje preko duple pune linije svuda u svijetu je zabranjeno.

Nije to divljanje nego zavist sto vi nemate i ne možete

Zavidnost nema veze sa ovim prekršajima.. dupla bijela i prelazi u drugu traku, sigurno je tako i autoskoli naučo 🔥nema veze jel’ vozi Bentley-a ili Kadett-a.. poštuj saobraćaj!

Dao Bog pa svi u BiH divljali s ovakvim vozilima!

Gori su oni sto u golfu 2 pokušavaju isto. 911 GT3 ima konja ko golf 2 kila. Prestizanje počne i završi za 3 do 5 sec, nikoga nije ugrozio iz suprotnog pravca tako da se ovdje nam šta pametno napisati više….

Kupit će babo jos vise konja 😂

Normalna vožnja , Policija neka si nabavi bolja vozila

Nije ovo divljanje nego mi nemamo puta a kamoli autoputa za ova vozila.

Ok ne branim ove sto prestižu, ali po ćemu je ovaj što snima i vozi bolji i ne ugrožava saobraćaj 🤔

Ko zna zna… Ostali nek guslaju kako su i naučili. Samo udri po gasu i objasni ovim gonićima kamila kako se vozi… Ograničenje 70 ili 80 a ono vozi 50 ili 60. Pa to samo greder uzet i zgrnut ko snijeg sa ceste!

Redovno vas pratim a to ste primijetili jer sam nekad dosadna sa objavama i komentarima koje vam šaljem, ali nekad zaista naslovi su katastrofa kao i za ovo. Policija nije nemoćna kao prvo da bi ga zaustavili moraju biti tu na licu mjesta. Drugo svaki snimak koji vi objavite a koji vam je proslijeđen na ovaj način policija po tome ne može učiniti ništa, osim kada osoba koja snima lično pošalje snimak policiji i prijavi navedene radnje, onda policija može nešto poduzeti. Bila sam u prilici da se raspitam baš za ove vrste snimaka kako postupiti dalje. Ne mogu da komentarišem javno je ima i sami znate baš “idiota” kojima se neke stvari ne mogu dokazati. LP

Pa to ide kad se raja digne i počne dizati frku oko nekog slučaja, jer izgleda drugačije ništa nije palilo kod pojedinih tzv ” šefova”