Zašto je Senadu nacrtana meta

senad
Podijelite vijest

Ispred sjedišta Face TV-a u subotu se okupila grupa građana i kolega iz medija u znak podrške vlasniku i direktoru Senadu Hadžifejzoviću i novinarima zbog pokušaja upada u prostorije ove televizije.

Crtaju mete

Podsjetimo, pokušaj upada desio u jeku bjesomučnih napada, uvreda i crtanja meta na čelo SDA-ovih botova prema svim „nepodobnim“ novinarima u zemlji. No, zahvaljujući utjecaju koji ima i dosljednom raskrinkavanju nedjela i nezakonitosti bračnog para Izetbegović i njihovih najbližih saradnika, najčešća meta ovih parastruktura upravo je Hadžifejzović.

Iako su u subotu brojni građani, novinari te javne ličnosti poslali snažnu poruku da slobodu govora niko ne smije gušiti, postoji dovoljno razloga da se pribojavamo da će napadi postati još brutalniji.

Upravo je, netom nakon teškog poraza njegove stranke na lokalnim izborima 2020., Izetbegović najavio intenziviranje botovskih kampanja.

– Ova ekipa je energična, zna se dobro koristiti modernim sredstvima, odnosno društvenim mrežama, tu su nam pobjegli. Trkat ćemo se iduće dvije godine – rekao je.

Nedugo nakon ovih riječi botovske stranice i profili, koji s jedne strane veličaju porodicu Izetbegović i ostale protagoniste režima, poput Fadila Novalića i Osmana Mehmedagića Osmice, a s druge strane plasiraju najgnusnije laži, montaže i crtaju mete na čelo svakom ko se suprotstavlja ili raskrinkava kriminal i nedjela nabrojanih, počeli su nicati kao pečurke.

Postoje neke zajedničke karakteristike svih autokratskih režima. Kada se osjećaju dovoljno moćno i nepobjedivo, u stanju su u većoj mjeri tolerirati napade i udare na sebe, smatrajući da ih oni ne mogu pretjerano uzdrmati.

No, kada počnu gubiti vlast i prestanu se osjećati sigurno na svojim pozicijama, u strahu i panici krenu redom napadati i udarati one koje vide glavnim uzrokom svoga pada, nadajući se da će na taj način ušutkati i eliminirati svoje protivnike te zadržati vlast.

Slično je i s režimom Bakira Izetbegovića. Izetbegović je, suočen s nizom političkih poraza, odlučio krenuti putem političkih očajnika te je, nesposoban kako izaći nakraj s vlastitim političkim bankrotom, kompletnu režimsku artiljeriju usmjerio na pojedince koji neuspjehe, kriminal i bjedništvo njegovog režima raskrinkavaju – novinare, intelektualce i pojedine opozicione političare.

Bakirov obračun

Nema nikakve sumnje da su dinastija Izetbegović i trenutna garnitura SDA, koja je uspjela ujediniti manje-više sve što nije pod direktnom palicom režima protiv sebe i koja ulazi iz afere u aferu, iz dana u dan sve su bliže svom političkom kraju.

No, kako se kraj bliži, tako će i panika biti sve veća, a s njom i spremnost da se pribjegava najbrutalnijim metodama obračuna s neistomišljenicima. Budite spremni, jer najgore vjerovatno tek dolazi.

Face TV i ’Avaz’ na udaru Izetbegovića

Brutalni obračun Izetbegovićevog režima s Face TV-om, ali i „Avazom“, tempiran je u trenutku kada je objelodanjeno da Izetbegović ponovo ide u utrku za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na općim izborima 2022. godine.

Naime, Izetbegović je svjestan ogromnog utjecaja koji u bošnjačkom javnom mnijenju imaju „Avaz“ i Face TV, odnosno Senad Hadžifejzović, tako da na sve načine pokušava i pokušavat će da ugasi glas ova dva medija, jer njihovo pisanje o korupciji i kriminalu režima drastično mu umanjuje izglede za izbornu pobjedu.

Dodatno, Izetbegović je svjestan da ova dva medija ne može ni na koji način potkupiti niti ih može kontrolirati, jer oba posluju na tržištu i zavise od svojih čitalaca i gledalaca, a ne od sinekura iz budžeta koje kontrolira SDA.


Podijelite vijest