Zašto maramice za čišćenje lica nisu najsretnije rješenje

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Divlja neprospavana noć, nekoliko pića previše ili jednostavno umor najčešći su razlozi zbog kojih nam se zna dogoditi da preskačemo detaljno čišćenje lica koje bi se trebalo nalaziti na MUST DO listi svakoga dana, bez iznimke.

I u tim trenucima bliske besvijesti posežemo za ekspresnim rješenjem – maramicama za čišćenje lica koje u nekoliko trenutaka rješavaju sve naše probleme. Ili?

Iako sam opis proizvoda implicira na potrebu za svakodnevnim zahvalama onome tko ih se sjetio, stručnjaci upozoravaju kako maramice za uklanjanje šminke nipošto ne bi trebale biti dio vaše svakodnevice. Odnosno, one mogu poslužiti isključivo kao uvod u temeljitije čišćenje lica, kakvo naša koža i zaslužuje.

Mnoge maramice za čišćenje lica sadrže brojne kemikalije zahvaljujući kojima u svega nekoliko trenutaka kapitulira i najotpornija maskara, no ono što velika većina žena ne zna je činjenica da maramice imaju tendenciju razmazivanja čestica make-upa po licu i utrljavanja istih u vaše pore, zajedno s kemikalijama koje su vam ‘očistile’ lice. Osim toga, mnoge sadrže i alkohol pa mogu nadražiti i isušiti kožu lica.

Preporuka dermatologa je da maramice izbjegavate upravo zbog njihovog sastava, a ukoliko ih koristite, obavezno lice nakon upotrebe temeljito očistite nježnim prozvodom za čišćenje lica te ga obavezno umijte mlakom vodom, a potom nanesite kremu za hidrataciju. Možda će vam se takav ritual učiniti prezahtjevan u svim onim trenucima nakon divlje neprospavane noći, nekoliko pića previše ili uslijed kroničnog umora, no jednog će vam dana vaša koža biti zahvalna.