AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Kako većina muškaraca voli da se opusti: legne na kauč, pusti omiljenu emisiju, podigne noge… i stavi ruke u ili na pantalone.

Mnogi muškarci pipkaju svoju genitalnu regiju i kod kuće i na javnim mestima potpuno zaboravljajući da neko može da ih vidi. Malo se igraju u džepu, diraju svoj “paket “ili čak guraju ruke u svoj donji veš…

Naučnici su otkrili tri iznenađujuća razloga zašto muškarci rade ovu iritantnu stvar:

ŠTITE SVOJ “PAKET”

“Maženje genitalne regije čini da se muškarci osećaju zadovoljno i bezbjedno”, kaže Vanesa van Edvards, autor knjige Human Lie Detection and Body Language 101: Your Guide to Reading People’s Nonverbal Behavior.

Na ovaj način štite svoju regiju od spoljašnjih uticaja, a muškarci nesvjesno posežu ka ovoj oblasti kada se odmaraju, jer se osjećaju opušteno kada znaju da su njihovi najbitniji organi van opasnosti.

OPUŠTAJU NERVE

Trljanje stomaka ili pojedinih dijelova tijela bez erotskog učinka podstiče lučenje hormona oksitocina, koji umiruje cijeli organizam, otkrivaju rezultati studije objavljenoj u časopisu Frontiers in Psychology.

Međutim, stručnjaci savjetuju muškarcima da u poslovnom okruženju radije biraju trljanje ruku ili vrata kako bi smanjili tjeskobu, jer rizikuju da dobiju otkaz.

DOMINACIJA

“Dočekati poslovnog rivala s rukama u džepovima podsvjesna je želja muškarca da dominira”, objašnjava doktor Rob Kominijarek iz Medicinskog instituta za alfa muškarce.

Usmjeravajući tuđu pažnju na ovaj dio tijela muškarac obilježava svoju teritoriju i jasno pokazuje ko je glavni.