Zašto muškarci misle da žene vole papučare, dok je istina bitno drugačija?

Zašto muškarci misle da žene vole papučare, dok je istina bitno drugačija?

v107428

Koliko si puta iz muških usta čula onu ''sve vi žene želite papučara''? I mi isto!

No, istina je bitno drugačija, kao i razlika između đžentlmena i papučara. Definicija papučara bila bi "muškarac koji radi sve što žena želi", a to ženama nije privlačno (dobro, na početku možda da, priznajemo). No, žene vole muškarce koji znaju lupiti šakom o stol kad treba i definitivno ne misle da je zastarjela ona stara da je muškarac glava porodice. Vole se osjećati sigurno i zaštićeno i ne žele biti s nekim ko je potpuno predvidljiv u baš svemu.
A ono što tražimo od vas možda se vama čini previše, no sve su to potpuno normalne stvari, a ne bonusi koje prvo treba zaslužiti. I to nisu osobine papučara!

1. Budite iskreni 

I nemojte igrati igrice. I ne mislimo na to kako ćete odgovoriti na pitanje "jel izgledam debelo u ovoj haljini?". Zašto je tako teško reći ono što zaista mislite? Ponekad nije lako, ali je dokaz "normalnosti". Prestati s javljanjem, pa prozvati curu neurotičnom, jer traži objašnjenje puno je lakša, ali i gora opcija. Zato, budite džentlmeni do kraja, takvom će se jednog dana možda i moći oprostiti. Onom drugom nikako. 

2. Budite vjerni

Ili nemojte uopšte biti u vezi. Niko vas neće kriviti ako se još želite zabavljati, ali kriviti će vas ako to sve isto radite dok službeno imate nekoga. Ni vi to ne bi voljeli da rade vama, zar ne?

3. Pokažite da vam je stalo

Čak i onda kad imate previše obaveza. Uvijek se nađe vremena bar za sms poruku, koja je zapravo sitnica, a nemate pojma koliko nekoga može razveseliti. Zapravo, vrlo često su nam te sitnice i najvažnije, jer najviše pokazuju.

Izvor: Index.hr 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica