Zašto muškarcima treba dugo da zaprose djevojke

1 519

Mnoge djevojke “razbijaju glavu” promišljanjem zašto njihovom partneru treba dugo da ih zaprosi, te se pitaju da li će on to ikada učiniti. Cosmopolitan prenosi anketu koju je ispunilo hiljadu muškaraca i otkriva odgovor na ovo pitanje.

Anketa je otkrila kako muškarcima glavni problem predstavlja finansijska situacija, te da je to uglavnom najveća prepreka na putu za prosidbu. Čak 27 posto muškaraca tvrdi kako su njihova primanja premala za prosidbu, dok 27 posto kaže kako su već u dugovima, 17 posto tvrdi kako su vjenčanja preskupa i još 17 posto kaže kako im je kriv dug njihove partnerice.

Čak 50 posto muškaraca otkrilo je da im najveći problem stvara odabir prstena te kako osjećaju veliki pritisak kada je to u pitanju a 40 posto muškaraca kazalo je kako su očekivanja njihovih partnerica previsoka i kako se boje da ih neće moći ispuniti.

Međutim, mnogo muškaraca reklo je da postoje i drugi faktori koji se uzimaju u obzir kada se prosidba dovodi u pitanje. Naprimjer, oni gledaju na to koliko je veza duga, koliko je zdrav njihov partner i kakav je njegov životni stil te kakve su mu finansije. Interesantno je naglasiti kako su muškarci koji su se već jednom razveli kazali kako im je najbitniji kvalitet seksa i seksualne sposobnosti partnerice.

Prethodni članakSavjetnik Angele Merkel: Ako se ublaže restrikcije, lockdown će duže trajati
Sljedeći članakGranica BiH i Hrvatske, lažni testovi na koronu i intervencija policije