A5E01B71 E548 4A53 AE3F 1397739951C3
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, svjestan lošeg stanja na terenu, započeo je turneju po Bosni i Hercegovini koja ima za cilj animiranje ljudi da na idućim izborima glasaju za SDA. Izetbegović koji generalno ima slab doticaj s običnim narodom naprasno je počeo obilaziti male sredine pokušavajući na taj način popraviti iznimno lošu sliku koju SDA ima među narodom.

FIXGEHALT

Nije bilo teško primijetiti kako Izetbegović na većinu stranačkih druženja nije išao sa suprugom Sebijom Izetbegović što je izazvalo olakšanje kod lokalnih funkcionera SDA koji su svjesni reakcije naroda na suprugu predsjednika SDA.

Sebija s Bakirom nije išla u Krajinu jer bi u potpunosti upropastila i minimalni pokušaj predsjednika SDA da se dodvori narodu. Krajišnici pamte kakav je odnos bio Sebije Izetbegović spram stanovnika ovog dijela BiH u jeku pandemije korona virusa.

Odluka Izetbegovića da suprugu ne vodi po stranačkim druženjima izmamila je osmjeh na licu visokim funkcionerima SDA koji su na privatnim druženjima često znali izraziti zadovoljstvo jer Sebija neće doći u njihove lokalne zajednice. Većina njih nije imala hraborosti da to kaže u oči predsjedniku stranke koji jednostavno ne dozvoljava nikome da kaže bilo šta protiv njegove supruge.

LIDER

Iza zatvorenih vrata, na kafama i ručcima, odluku Bakira Izetbegovića da isključi Sebiju sa stranačke turneju podržava većina članova Predsjedništva SDA.

“Ako nam nju dovede izgubit ćemo i ove glasove koje smo dobili na lokalu”, izjavio je nedavno jedan član Predsjedništva SDA prije nego će otići na sastanak s predsjednikom i stidljivo ga upitati: “Predsjedniče, hoće li profesorica dolaziti s Vama”. Naravno, u nadi da će odgovor biti negativan.

Neki visoki funkcioneri SDA divili su se Izetbegovića zbog načina na koji je uspio ubjediti Sebiju da ne hoda s njim po terenu jer su svjesni da je kojim slučajem Sebija rekla da ide na teren – Sebija bi bila na terenu. Bez obzira na mišljenje Bakira i njihovih skutonoša.