Zašto nema slike sa sastanka Putina i Dodika, niti objave na zvaničnoj stranici ruskog predsjednika?

milorad dodik pixsell 1
29.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Predsjednistvo BiH primilo je u posjetu viseg duznosnika Ministarstva vanjskih poslova SAD zaduzenog za izbornu reformu u BiH Matthewa Palmera i direktoricu pri Europskoj sluzbi za vanjske poslove (EEAS) Angelinu Eichhorst. Milorad Dodik Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Uprkos višednevnim i gromoglasnim najavama medija pod njegovom kontrolom, kao i očiglednim namjerama da sastanak Milorada Dodika sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom predstave kao zvaničan i “sadržajan”, postoji nekoliko činjenica koje bacaju ozbiljnu sumnju na izvještaje tih medija.

– Zašto ne postoji nijedna fotografija ili snimak sastanka, pa čak ni neka iz hotelskih hodnika ili ulaza u konferencijske sale kakve smo viđali ranije? Mediji bliski Dodiku su objavili fotografiju sa sastanka iz 2016. godine

– Zašto na zvaničnoj web stranici ruskog predsjednika kremlin.ru nema nikakvog traga o tom sastanku?

– Zašto ni na jednoj novinskoj agenciji Ruske Federacije nema ni jedne jedine riječi predsjednika Putina o tom sastanku, a jedine dostupne interpretacije su one Dodikove i to prenesene sa sajta RTRS-a?

Očekivano bi bilo da se za susret Putina sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH, bar negdje kao takav zvanično i pomene i u ruskim medijima.

Međutim, evidentno je da nešto ne štima.

Ovaj put sa ruske strane nije bilo ni slike ni tona za razliku ranijih susreta kada smo imali fotografije sa neformalnih lokacija i kurtoaznih riječi ruskog predsjednika, što se u Republici Srpskoj predstavljalo velikom podrškom Putina Miloradu Dodiku.

Prethodni članakPreminuo bh. pjevač: “Ostat ćemo zauvijek željni…”
Sljedeći članakSAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada