Portal 072info

ZAŠTO PLAČEŠ, TATA: Posljednje riječi djevojčice preminule zbog greške ljekara otopiće i najledenija srca

Petogodišnja djevojčica otpuštena je iz bolnice sa dijagnozom virusa i običnog osipa, ali dva dana kasnije doživjela srčani udar i preminula. Hrabra petogodišnja djevojčica po imenu Vard Alšameri napustila je ovaj svijet prerano, zbog kobne greške ljekara. 

Kada su je roditelji odveli u bolnicu, doktori su je otpustili sa dijagnozom običnog virusa. Dva dana kasnije, stanje se rapidno pogoršalo. Ispostavilo se da nije u pitanju običan grip – Vard je patila od bronhijalne pneumonije, teške upale pluća izazvane jakom infekcijom pluća i grudnog koša. 

Ljekari su joj dali lijek kako bi smirili bakterijsku infekciju, ali je djevojčica tada doživjela srčani udar. Roditelji su znali da je već kasno, ljekari nisu bili optimistični, a djevojčica jednostavno nije shvatala šta se dešava. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kraj nje sjedio je njen uplakani otac, koji više nije mogao da kontroliše emocije i strah zbog onoga što slijedi. 

“Zašto plačeš, tata?” – upitala je malena Vard i poklonila tati poljubac kako bi ga utješila, ne sluteći da će to biti posljednji dokaz njene ljubavi. Preminula je samo nekoliko sati kasnije. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako se bolnica branila da je krivo izgubljeno vrijeme u hitnoj pomoći i da su roditelji trebali odmah da je dovedu na odjeljenje pedijatrije, istraga je pokazala da je došlo do velikih propusta u njezi djeteta. 

“Ljekar je rekao da je to običan osip, da nije zarazno i da slobodno smije da ide u školu” – rekao je nesrećni otac Badr Alšameri i prisetio se planova za budućnost svoje mezimice: 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ona je željela da postane ljekar kada poraste, čak je to i rekla doktorima. Voljela je da ide u školu, voljela je nastavnike, drugare, učenje. Volela je nas. Imala je samo 5 godina, ali koliko god smo mi brinuli za nju, toliko je i ona brinula za nas” – rekao je Badr. 

On je istakao i da je svjestan da ništa ne može da vrati njegovu djevojčicu, ali da želi da se istraga sprovede do kraja, kako bi njena smrt dobila bilo kakav smisao – barem da spriječi slične slučajeve i živote drugih mališana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

cafe.ba

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME