D8C526D4 73BC 49E7 897F A38188E1400F
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 13, 2022 @ 10:25
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Saga oko “slučaja Đoković” se nastavlja, no za razliku od prethodnih dana najbolji teniser svijeta barem zna ko ga čeka u 1. kolu Australian Opena. Ostane li prvi teniser svijeta u Melburnu, to će biti njegov sunarodnjak Miomir Kecmanović. Kažemo “ostane li” jer australski ministar imigracije Alex Hawke još uvijek nije donio konačnu odluku o statusu srbijanske zvijezde.

Gdje je zapelo i hoće li Đokoviću biti poništena viza? Već danima čekamo odgovor na trenutno najpopularnije pitanje u svijetu sporta. I dok mnogi nagađaju, jutros je objavljeno da se ministar Hawke “suočava s jednim ozbiljnim problemom”.

– Ministar dobiva suprotne pravne savjete. Jedan dio pravnika mu govori da je deportacija sasvim legitimna, dok mu drugi poručuju da Novaka ne može poslati kući. Advokati Ministarstva nisu sigurni ni u jedan od dva navedena stava, piše “Kurir”, koji se poziva na svoj izvor iz Melburna.

Kad će točno Hawke riješiti situaciju? Očito niko ne može sa sigurnošću potvrditi, a turnir počinje već u ponedjeljak, pišu Sportske novsoti.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Dodat ćemo i da izvori za australski “The Age” otkrivaju kako odluka “neće biti donijeta tokom današnjeg dana”.

LIDER