Zašto se Kovačević nije javljao selektoru Petevu: “BiH želimo mnogo uspjeha”

26.05.2021., Trening centar NS/FS BiH, Zenica, Bosna i Hercegovina - Finale kupa BiH, FK Borac - FK Sarajevo.rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Zenici, gdje će se pripremati za naredne utakmice u Ligi nacija.

Ujedno se pojavila informacija da golman Vladan Kovačević nije došao na okupljanje, a selektor “zmajeva” Ivaylo Petev je rekao da se mladi golman nikome nije javljao, a počele su i spekulacije da ima poziv u reprezentaciju Srbije.

Sve ovo demantovao je Franjo Vranjković, menadžer mladog golmana koji je poslao saopštenje na adresu Nezavisnih novina.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Mi, firsteleven ISM, športska agencija i menedžment agencija vratara Vladana Kovačevića/RKS Rakow izjavljujemo:

Vladan Kovačević se uopće nije trebao naći na spisku A reprezentacije Bosne i Hercegovine

Pošto našu struku shvaćamo jako ozbiljno, pravovremeno smo informirali gospodina Vicu Zeljkovića, predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao i izbornika, gospodina Ivayla Peteva, da je Vladan Kovačević odlučio ne odazvati se pozivu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ako je to u aktualnoj situaciji od strane spomenute gospode ignorirano, opet nije razlog javnosti davati izjave: “Kovačević se nije javljao“. Koliko god svi mi živjeli pod pritiskom javnosti i struke, imamo odgovornost jednom iskrenom pristupu i korektnom odnosu, sa svima, koji su dio svega, a to je najviše javnost, te na kraju sami navijači.

Ovdje nema mjesta, niti vremena bilo kakvim špekulacijama i nagađanjima, koja se trenutno šire u eteru. Pošto je mladi gospodin Vladan Kovačević prirodni Srbin, niti klub igrača, niti mi agencija igrača nemamo poziv reprezentacije Srbije i ako bi u aktualnom slučaju to bila nagrada najboljem vrataru Ekstraklase u Poljskoj.

Vratar Vladan Kovačević i mi njegova agencija želimo reprezentaciji Bosne i Hercegovine puno uspjeha u budućnosti.”