Portal 072info

Zašto se ne koristimo kondomima? Evo odgovora…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dubinsko istraživanje, koje se provodilo više od dvije godine, kombinacija je anketa i intervjua s mladim ljudima. Istraživanje otkriva šokantan manjak znanja o spolno prenosivim bolestima, neželjenoj trudnoći te seksualnom ponašanju suprotnog spola.

Mladi ljudi znaju da bi trebali upotrebljavati kondom svaki put, ali se u žaru trenutka ovo nepisano pravilo često zanemari. Čini se kako mnogi mladi ne brinu o posljedicama seksa bez zaštite i/ili nemaju dovoljno samopouzdanja pa i ne inzistiraju na upotrebi kondoma već prihvaćaju rizike iako znaju da ne bi trebali to činiti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rasprostranjena uzrečica “to se meni neće dogoditi” te manjak znanja o rizicima spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće gorivo je takozvanoj “kulturi nepobjedivosti”.

Činjenice su jasne: 40 posto seksualno aktivnih mladih ljudi, od 16 do 24 godine,imalo je nezaštićeni spolni odnos s više od jednom osobom, a 61 posto složilo se u izjavi da obično ne misle o kondomima dok im ne zatrebaju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Unatoč ovom svakidašnjem preuzimanju rizika, za samo 14 posto ispitanika najveće su brige spolno prenosive bolesti (ne uključujući HIV i AIDS). Manje od četvrtine njih izjavilo je da im je neželjena trudnoća najveća briga kod nezaštićenog seksa.

Statistika i stajališta ispitanika pokazuju ljestvicu prepreka za siguran seks. Gotovo polovina (48 posto) smatra da HIV/AIDS nije nešto što se može dogoditi njihovoj grupi prijatelja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 “Prošli tjedan spavala sam s nekim bez upotrebe kondoma. Otišla sam u bolnicu, popila pilulu i sve je bilo riješeno. Kao kad se prehladiš.”

“Mislio sam da je HIV generacijska stvar. Mi ne mislimo o HIV-u!”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Prirodno siguran seks trebao bi biti odgovornost i jednog i drugog partnera, ali ono što sam naučio od mnogih mladih muškaraca tijekom istraživanja jest to da su većinom djevojke čuvari vrata – prolazi ono što one kažu. Mlade djevojke kažu kako znaju da bi trebale inzistirati na korištenju kondoma svaki put, no u stvarnosti je to drukčije, kondomi se ne upotrebljavaju iz različitih razloga. Jedan uobičajen razlog koji smo čuli jest briga da će, ako inzistiraju na kondomu, ubiti raspoloženje ili odbiti partnera. Strah od odbijanja ili ubijanja raspoloženja ključna je prepreka za mnoge mlade djevojke, ali otkrili smo da ovo većinom uopće nije slučaj. Zapravo je istina potpuno suprotna, rekao je Mark Pearson, Durexov regionalni brand direktor.

Durex želi razbiti mitove o tome kako se dečki osjećaju kada cura inzistira na kondomu. Istraživanje otkriva da  se više od trećine mladića pokuša izvući bez upotrebe kondoma, ali film pokazuje da mnoge od njih uzbuđuje kada o kondomu ne mogu pregovarati. Zapravo, 79 posto mladih muškaraca izjavilo je da ih uzbuđuje kada cure inzistiraju na korištenju kondoma. Brend je lansirao opsežan online hub pružajući mladim ljudima praktične, iskrene savjete o seksu i ljubavnim vezama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

>>Evo što muškarcima prolazi kroz glavu kada im djevojka ‘priča prljavo’

OCIJENI:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

12345

1(9 ocjena)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ispravi pogreške

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)