Portal 072info

ZAŠTO SE O OVOM ŠUTI: Nobelovac otkrio uzrok raka i zaštitu od njega prije 90 godina!

Naučite kako da se zaštite ili čak pomognete sebi ako ste oboljeli. Hipoteza ima sve više sljedbenika, a čak i oni koji se ne slažu sasvim priznaju da može da pomogne u liječenju!

Osnovni uzrok raka službeno je otkriven prije 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svijetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti.
Godine 1931. njemački naučnik Oto Hajnrik Varburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Varburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.

Anti-fiziološkim načinom ishrane (pretežno nezdravom hranom koja zakiseljuje ljudski organizam) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo snabdjevenu kiseonikom.

Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a nedostatak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.

-Nedostatak kiseonika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo-, rekao je Varburg. Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika. – Ako oduzmete zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana- , tvrdio je dr. Varburg.

– Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali ćelije tumora mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka.-

TKIVA TUMORA SU KISELA, A ZDRAVA SU ALKALNA

U svom djelu “Metabolizam tumora“, dr. Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika).

Otkrio je, da su ćelije raka anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživjeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika.

Ćelije raka mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Ćelije raka žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

KISELOST I ALKALNOST ORGANIZMA ZAVISI OD HRANE KOJU UNOSIMO

Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u tijelu.

Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Naše stanice, da bi mogle uspješno da funkcionišu, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo.

HRANA KOJA ZAKISELJUJE ORGANIZAM

Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljenohidrate, koji nanose štetu guštjerači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

– Meso (sve vrste)

– Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, pavlake, jogurti, jaja itd.

– Rafinisana so

– Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.

– Hljeb, Margarin, Kofein, Alkohol, Duvan

– Sva industrijski prerađena i konzervisana hrana, koja sadrži konzervanse, vještačke boje, arome, stabilizatore itd.

– Sintetički antibiotici i uopsteno svi farmaceutski lijekovi.

HRANA I NAVIKE KOJE ALKALIZUJU

– Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.

– Sirovo voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).

– Bademi. Vrlo su alkalni.

– Integralne žitarice: jedina alkalizujuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, ali idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti (oko 20%)

– Med. Ima vrlo visoku alkalnost.

– Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.

– Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom cijelog dana.

– Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kiseonik cijelom tijelu. Sjedeći način života uništava život.

HEMOTERAPIJA POVEĆAVA KISELOST ORGANIZMA

Hemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primećujemo promjene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose. Ostali lijekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih treba izbjegavati koliko je to god moguće.

ISPRAVAN NIVO pH

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba.

Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 80% alkalnu ishranu i izbjegavajte proizvode koji su većinom kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana, meso, mlijeko, jaja, grickalice… Ne zloupotrebljavajte so i koristite je što je manje moguće – najviše 1/2 grama dnevno nerafinisane soli.

Ukoliko imate kancer, savjet je da alkalizujete tijelo što je više moguće. To možete postići velikom brzinom uz pomoć prirodnih ceđenih sokova od voća i povrća, izbacivanjem iz upotrebe svih vidova otrova, toplo-hladnim tuširanjem, fizičkom aktivnošću.

Telegraf

Podijelite članak