Portal 072info

Zašto trebate imati svaku noć seks sa suprugom?

Postoji mnogo razloga zašto nećete imati seks s partnerom ili suprugom večeras, ali postoji mnogo parova koji to rade sedam puta tjedno. ‘Huffington Post’ je uradio anketu u kojoj je pitao čitatelje koji imaju seks svake noći, kako je to poboljšalo njihov brak i živote. Evo razloga zašto trebate imati seks svake večeri.

1) Poboljšava vaše zajedničko vrijeme

‘Moj muž i ja imamo seks svake večeri, zato što je to moment u danu koji je rezerviran samo za nas dvoje. Mi smo roditelji male bebe, pa kada legnemo u krevet, možemo provesti ostatak noći u ljubavi. Seks nam dopušta da održavamo strast, da pokažemo privlačenje i da uživamo”, rekla je Kristi M. iz Akranzasa, koja je u braku tri godine.

2) Može biti način da trenirate

”Kada imate četvero djece a nemate vremena, seks je najbolji trening” rekla je Tera M. iz Oklahome, koja je u braku manje od jedne godine.

3) Odmakne vas od svakodnevnog života

”Seks za mene i mog muža je još od kako smo prvi put spavali, bježanje od realnosti. Oboje volimo igrati uloge i tako je dobar osjećaj da ne budete vi na neko vrijeme, to nas potpuno odvoji od lošeg dana”, rekla je Sara K. iz Panama Sitija na Floridi, koja je u braku godinu dana.

4) Manje ćete se svađati

”Znamo kada nešto nije u redu. Najvažnije je to što se ne svađamo i ne tučemo! Sjednemo i pričamo. To što smo svaku noć povezani nam pomaže da se povežemo izvan spavaće sobe”, rekla je Libi S. iz Indiane, koja je u braku dvije godine.

5) To je način da se poveže bez razgovora

”Seks je vitalan dio braka. Zbližava parove na drugačiji način. Pospješuje maženje i grljenje, a to je način da pričate bez upotrebe riječi”, rekla je Tereza F. iz Michigena, koja je u braku 37 godina.

6) Jedna riječ: Orgazam

”Dobra stvar za mene je to što se osjećam savršeno. Također volim da vidim svog muža kako se gubi u momentu. Ako možete da vidite to potpuno zadovoljstvo, to je dovoljno da vas zadovolji”, rekla je Stesy L. iz Texasa, koja je u braku 11 godina.

Podijelite članak