Zašto u Dinamu ponižavaju Amera Gojaka

gpjak

Naš fudbalski reprezentativac iz zagrebačkog Dinama Amer Gojak (25) trenutno u klubu nije u prvom planu, te mnogi fudbalski stručnjaci, ali i ljubitelji najpopularnije sportske igre u našoj domovini, ali i regiji, traže odgovor na pitanje: Zašto je „Zmaj“ u nemilosti „Modrih“?

Klupa za rezerve

To je sada svima njima sasvim jasno, jer on sigurno nije igrač kojeg trener uvodi u igru u 92. minuti, kao što je to bio slučaj u prethodnom kolu 1. HNL-a… Na taj način igrači tog kalibra se samo ponižavaju.

Jesenas je predvodnik novog talasa naših najboljih fudbalera bio standardan u sve četiri utakmice koje je vodio novi trener Kopić i u kojima su ostvarene pobjede, a onda je bez riječi prekomandovan na klupu za rezerve.

„Zmaj“ se, podsjetimo, 30. juna prošle godine vratio u Zagreb na zahtjev alfe i omege „Modrih“ iz sjene Zdravka Mamića, a prethodno je prije vremena raskinuo ugovor o posudbi sa Torinom… Navodno, Dinamu je trebalo pojačanje za Ligu prvaka, ali i domaća takmičenja. To je bio glavni razlog zbog kojeg je Gojak prihvatio povratak na Maksimir, ali sada je u drugm planu. Očigledno je da nešto ne štima, jer je zdrav i u punoj fizičkoj snazi, te najboljim fudbalskim godinama.

Igrač odluke

Ipak, on je igrao za Dinamo i u mnogo jačoj konkurenciji, a iako se u fudbalu ne živi od nekadašnje slave, ne treba zaboraviti ni to da je za zagrebački klub odigrao 184 utakmice, svojim golom osigurao evropsko proljeće, ali i otvorio vrata Lige prvaka, riješio mnogo derbija…

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE