Portal 072info

Zastrašujuća misterija u Japanu: Ko se približi ovom kamenu umire?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U blizini popularnog termalnog izvora Nasu u japanskoj prefekturi Točigi nalazi se jedna od najvećih misterija Japana, kamen koji donosi smrt. Naime, legenda kaže da svi koji dođu u kontakt s njim – umru.

Lokalno stanovništvo je prestrašeno ovom neobičnom pojavom, pošto postoji vjerovanje kako ga proganja duh predivne žene po imenu Tamamo no Mae.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Tamamo no Mae je poznato ime u japanskom folkloru čije se porijeklo vezuje za kitsune, odnosno lisice. Japanci, naime, vjeruju da su ovo vrlo inteligentne i lukave životinje koje imaju mogućnost mijenjanja oblika, prenosi portal Punkufer.

Legenda kaže kako se kitsune transformisala u lijepu ženu sredinom 12. vijeka kako bi zavela japanskog cara. Tamamo-no-Mae je postala careva ljubavnica, te je prouzrokovala propast dinastije Šang, ali i prouzrokovala smrt na hiljade muškaraca u drevnom indijskom kraljevstvu po imenu Magada.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Kad je razotkriven njen pravi identitet, vojska je otjerala u Nasu. Ali, tu se njena priča nije završila. Iz lijepe žene, Tamamo no Mae se transformisala u ubojiti kamen po imenu Sešōseki, koji je oduzimao život svima koji su mu se približili.

Približavanje kamenu i danas je zabranjeno. Međutim, objašnjenje za takvu zabranu je vrlo jednostavno. Područje na kojem se kamen nalazi je poznato po jakoj vulkanskoj aktivnosti i proizvodnji otrovnih gasova koji mogu našteti zdravlju čovjeka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Iako su otrovni gasovi vjerovatniji razlog za mnoge smrti na ovom području u prošlosti, lokalno stanovništvo je izgradilo oltar Sešoseki za svaki slučaj kako bi pokušali da smire duh lijepe, ali smrtonosne Tamamo no Mae, piše portal Punkufer.

Podijelite članak
  • 9
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Snažan tajfun Haishen pogodio Japan, evakuacija za 1,6 miliona ljudi (VIDEO)

DPA - Portal 072info

JELA SIROVO MESO: U grlu joj pronašli crva od četiri…

DPA - Portal 072info

Japanski grad zabranio hodanje i gledanje u mobitel u isto vrijeme

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6