Zastrašujući podatak: Ova rečenica prošle je godine “guglana” čak 178 miliona puta

Screenshot 3 13

“Ubit ću je kad dođe kući” zastrašujuća je rečenica koja je prošle godine “guglana” čak 178 miliona puta.

Velika Britanija je objavila kako je dvije trećine žena koje su inače zlostavljane pretrpjelo još više zlostavljanja u 2020. godini tokom pandemije koronavirusa. Tri četvrtine njih izjavilo je kako su zbog lockdowna ostajale u nasilnim vezama, prenosi Večernji list.

Istraživanje koje je objavljeno u časopisu “The Journal of General Psychology” pokazalo je kako je zatvaranje zbog sprječavanja širenja zaraze imalo dvije vrlo negativne posljedice, povećan broj ubistava žena, ali i samoubistava.

Otkriveno je i kako je rečenica “kako kontrolisati svoju suprugu” pretraživana čak 165 miliona puta, 67 posto više nego u 2019. Isto toliko puta guglana je i rečenica “kako udariti ženu da niko ne sazna”, dok je rečenica “ubit ću je kad dođe kući” pretraživana 178 miliona puta, što je 39 posto više nego godinu ranije, piše Unilad.

Također, 107 miliona puta u Google je upisano “on će me ubiti” što je za 84 posto više nego 2019. “Tuče me cijelo vrijeme” pretraživano je 320 miliona puta što je 39 posto više nego godinu ranije. Najviše je pretraživana rečenica “pomozite mi, neće otići” koja je u Google upisana čak 1,22 milijarde puta, što je 95 posto više nego 2019. godine.