Zastrašujući trikovi za špijuniranje partnera na internetu

nesto 725x518 1

Jedna od novih zvijezda na TikToku je Margaux Cody koja u svojim objavama otkriva i kako da prevarite Instagramov algoritam i da postanete pravi špijun na ovoj društvenoj mreži.

BuzzFeed piše da je Cody toliko dobra u špijunaži na Instagramu da bi FBI trebalo da je zaposli. Kad vidite njene trikove – teško da ne pomislite slično.

Margo sebe na TikToku naziva psihopatom u penziji, a trikovi koje je koristila na bivšim momcima idu u prilog tome.

– Kako da vam odgovori na Instagram stori

Istražite kakve memeove voli, koju muziku sluša i kakve videe postavlja na Instagram i Facebook, pa nešto slično postavite na svoj stori, savjetuje Cody. Na LinkedInu možete da provjerite neka interesovanja iz prošlosti koja ćete takođe staviti u svoju objavu. Kaže da ovo pali u osam od 10 slučajeva i gotovo vam garantuje da će osoba započeti razgovor s vama.

– Kako da vaša objava bude prva koju će vidjeti

Margaux kaže da možete da manipulišete njegovim feedom. Ako objavite Instagram story i sakrijete ga od jedne osobe i tako držite od pet do 10 sekundi, kada ga otkrijete, toj osobi će se pojaviti prvi po redu za gledanje – pa da će ga sigurno pogledati.

– Kako da otkriješ ima li drugu s kojom razmjenjuje poruke

Uzmite njegov telefon i pogledajte istoriju smajlija koje šalje. Ako u prvom redu vidite smajli koji ne šalje vama, često ga šalje nekom drugom.

– Kako da čitate poruke koje vam dođu, a da osoba ne vidi “seen”

Idite na stranicu osobe koja vam je poslala poruku i dodirnite tri tačke na vrhu njenog profila. Dobićete nekoliko opcija, a izaberite “ograniči”.

To šalje njihov DM pravo u ulaznu poštu vaših zahtjeva. Sad kad ste ograničili ovu osobu, ona neće znati da li ste na mreži i jeste li pročitali neku od njenih poruka.

Prethodni članakInspektor Danijela Čolović: Internet prevare sve češće
Sljedeći članakSmanjenje mozga, sporiji rast noktiju, rjeđe prehlade: Stvari koje se događaju vašem tijelu nakon 30. godine