Portal 072info

ZATEKAO SVOJU ŽENU U KAMP KUĆICI SA LJUBAVNIKOM: Kad je ušao unutra…

Bogati vlasnik hotela istukao je ljubavnika svoje žene palicom za kriket.

Milioner Nigel Underwood (45) poslao je suprugu Sarah na liječenje od alkoholizma. Dok je bila na liječenju, Sarah se upustila u ljubavnu vezu sa bivšim ovisnikom Andrewom Wordsworthom, a kasnije je preselila u njegovu kamp kućicu.

Nigel, otac troje djece, čekao ih je u zasjedi, pa je ženinog ljubavnika napao palicom za kriket.

– On je uzeo moju ženu od mene. Samo sam učinio ono što bi svaki muškarac uradio – rekao je Nigel nakon što je oslobođen na sudu.

– Samo želim svoju ženu natrag. Imamo troje djece, a samo sam želio da ona bude bolje. Umjesto toga, ona se spetljala s liječenim alkoholičarem.

– Te noći sam doznao da je njihova veza postala i fizička i nisam bio sretan zbog toga. Kada sam ga vidio, morao sam ga udariti.

– Imao sam palicu jer moj sin igra kriket. Tražio sam ženu jer je još volim. Izgubio sam suprugu, djeca su izgubila majku, ali nama je još stalo do nje.

Sarah i Nigel zajedno su 16 godina. Ona se u julu prijavila u rehabilitacijski centar, a 11. septembra otišla je u ljubavnikovu kamp kućicu. Nigel ih je sačekao i pretukao ljubavnika.

Nakon napada predao se i priznao svoj zločin.

– Optuženi je svoje postupke opisao kao glupe. Kada se vratila s liječenja, rekla je da joj treba prostora. Još uvijek se vraćala u svoj dom, ali kad jedne večeri nije došla, Nigej je otišao da je potraži – rekao je tužitelj.

– Vi ste inteligentan i uspješan čovjek koji zapošljava mnogo ljudi. Jasno je da je ovo bio samo emocionalni ispad – rekao je sudac koji je je Nigela osudio samo na društveno-korisni rad.

doznajemo.com/cazin.net

Podijelite članak