Zatvara se fabrika čipsa u Laktašima, više od stotinu radnika ostaje bez posla

F12AAD4A 8C4D 4DEE ACF2 2978F307100B

Fabrika čipsa “Chipsy Marbo” u Laktašima do kraja godine će biti zatvorena, a bez posla će ostati više od stotinu radnika.

Gašenje fabrike čipsa zvanično je potvrđeno iz kompanije “Pepsico” gdje su rekli da se proizvodnja seli u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, te da je riječ o novoj poslovnoj strategiji.

“Fabrika Marbo biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za cijelo tržište Bosne i Hercegovine, dok će fabrika u Magliću (opština Bački Petrovac, Srbija) postati regionalni proizvodni centar kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, u čijem sastavu Marbo posluje već 13 godina”, rekli su za iz ove kompanije za Capital.ba.

Dodaju kako će kompanija Marbo nastaviti sa prodajom i distribucijom u BiH, te da će sektori logistike i prodaje, kao i dio drugih administrativnih funkcija ostati u Laktašima.

Iako nisu spomenuli kakva je sudbina oko 380 zaposlenih radnika fabrike, jasno je da će mnogi od njih morati da potraže druga radna mjesta s obzirom na to da je za distribuciju potrebno mnogo manje radnika nego u proizvodnji.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje bez posla će ostati najmanje 130 radnika.

Prethodni članakIgrač Tottenhama nije znao izgovoriti riječ defibrilator koji je spasio život navijaču
Sljedeći članakNa prijedlogu spomenika ubijenim na Kazanima ne piše ko je počinio zločin