Zatvara se fabrika čipsa u Laktašima, više od stotinu radnika ostaje bez posla

Fabrika čipsa “Chipsy Marbo” u Laktašima do kraja godine će biti zatvorena, a bez posla će ostati više od stotinu radnika.

Gašenje fabrike čipsa zvanično je potvrđeno iz kompanije “Pepsico” gdje su rekli da se proizvodnja seli u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, te da je riječ o novoj poslovnoj strategiji.

“Fabrika Marbo biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za cijelo tržište Bosne i Hercegovine, dok će fabrika u Magliću (opština Bački Petrovac, Srbija) postati regionalni proizvodni centar kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, u čijem sastavu Marbo posluje već 13 godina”, rekli su za iz ove kompanije za Capital.ba.

Dodaju kako će kompanija Marbo nastaviti sa prodajom i distribucijom u BiH, te da će sektori logistike i prodaje, kao i dio drugih administrativnih funkcija ostati u Laktašima.

Iako nisu spomenuli kakva je sudbina oko 380 zaposlenih radnika fabrike, jasno je da će mnogi od njih morati da potraže druga radna mjesta s obzirom na to da je za distribuciju potrebno mnogo manje radnika nego u proizvodnji.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje bez posla će ostati najmanje 130 radnika.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE