Portal 072info

Zatvaranje kolektivnih centara u Tešnju i Maglaju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na području Zeničko-dobojskog kantona uskoro će početi provođenje državnog projekta “Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja”, a fazna realizacija „Projekta CEB II“ početi će u općinama Tešanj i Maglaj.

Na ovaj način osigurat će se trajna i održiva rješenja u pogledu stambenog zbrinjavanja i socijalne zaštite za kategorije osoba koje žive u kolektivnim centrima i alternativnom smještaju na području općina Tešanj i Maglaj. Ujedno će se u ovim općinama konačno izvršiti pražnjenje i zatvaranje kolektivnog smještaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osobama smještenim u kolektivnom centru i alternativnim smještajima izgradnjom stambenih zgrada osigurati će se rješavanje stambenog pitanja po modelu socijalno neprofitnog stanovanja, što znači da će korisnici stanove dobiti na korištenje u zakup, a ne u trajno vlasništvo.

Planirano je da u općini Tešanj, na lokalitetu Medakovo,  izgradi se stambena zgrada sa 16 stambenih jedinica. U općini Maglaj izgradit će se stambena zgrada sa 15 stambenih jedinica na lokalitetu ulice Kulina Bana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)