Zatvaranje kolektivnih centara u Tešnju i Maglaju

Na području Zeničko-dobojskog kantona uskoro će početi provođenje državnog projekta “Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja”, a fazna realizacija „Projekta CEB II“ početi će u općinama Tešanj i Maglaj.

Na ovaj način osigurat će se trajna i održiva rješenja u pogledu stambenog zbrinjavanja i socijalne zaštite za kategorije osoba koje žive u kolektivnim centrima i alternativnom smještaju na području općina Tešanj i Maglaj. Ujedno će se u ovim općinama konačno izvršiti pražnjenje i zatvaranje kolektivnog smještaja.

Osobama smještenim u kolektivnom centru i alternativnim smještajima izgradnjom stambenih zgrada osigurati će se rješavanje stambenog pitanja po modelu socijalno neprofitnog stanovanja, što znači da će korisnici stanove dobiti na korištenje u zakup, a ne u trajno vlasništvo.

Planirano je da u općini Tešanj, na lokalitetu Medakovo,  izgradi se stambena zgrada sa 16 stambenih jedinica. U općini Maglaj izgradit će se stambena zgrada sa 15 stambenih jedinica na lokalitetu ulice Kulina Bana.

Fena

Prethodni članakNemojte piti vodu koja je preko noći bila u čaši
Sljedeći članakEvo kakvo nas vrijeme danas očekuje