Zatvoren restoran Bake Praseta: Inspekcija utvrdila nepravilnosti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Youtuber Baka Prase nedavno je otvorio lokal u Novom Sadu, koji je sada sanitarna ispekcija zatvorila.

Naime, kako je sanitarna inspekcija navela, oni su utvrdili mnogo higijenskih nedostataka, zbog kojih je bilo neophodno da se radnja zatvori.

U zapisniku o inspekcijskom nadzoru se navodi da je sanitarni inspektor konstatovao da u objektu nije uspostavljen sistem bezbjednosti hrane HAACP, da nije bilo termometra za mjerenje temperature, i da je pakovanje mesa bilo direktno na podu.

Nije validan ugovor

Međutim, sanitarna inspekcija je poslala obavještenje i inspekciji rada jer osoba koja se predstavila kao menadžer objekta nije imala validan ugovor o radu.

Ovaj lanac restorana vodi firma “Asia Fast Food”, a oni su istakli da je inspekcija postupila neprofesionalno, jer su prvobitne prijave bile zbog “neprimjerenog oblika” hrane.

Prijave zbog oblika hrane

Palačinka koja se u restoranu brze hrane “Kod Bake” zove palačinkarina je u obliku muškog polnog organa što je očigledno mnogima zasmetalo, pa su uputili prijavu.

Naime, sanitarna inspekcija je navela da će “u vezi sa neprimjerenim oblikom hrane koja se pravi i uslužuje” u objektu obavijestiti ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno tužilaštvo.