Zauvijek nas je napustio pjesnik Željko Grahovac, jedan od onih koje nema ko zamijeniti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Zenica tuguje nakon vijesti da ih je u svojoj 68. godini života zauvijek napustio pjesnik i dugogodišnji uposlenik Gradske biblioteke Zenica Željko Grahovac.

Inače, Grahovac je rođen 1955. godine u Zenici, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na katedri za filozofiju i sociologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Stručne radove (eseje, studije, osvrte i književne prikaze) i pjesničke tekstove objavljivao je u dvadesetak književnih časopisa u BiH i okruženju. 

Do sada objavljivao monografske književnokritičke studije o književnom djelu Anđelka Vuletića i Vitomira Lukića, te knjigu eseja i kritika „Sricanje i nicanje“. Objavio knjige pjesama: „Sveto rastrojstvo“, „Bol, boja Božje milosti“, „U oba roda“, „Dva lica jednine“, „Zarez, sam“ i „Amfora u snijegu”.

Brojni Zeničani, kao i prijatelji preminulog Grahovca, emotivnim porukama na društvenim mrežama opraštaju se od ovog velikog čovjeka, književnika, esejiste, pjesnika i kritičara.

-Odlazi nam raja iz komšilluka. Pjesnik i fin čovjek, Željko Grahovac. Jedan od onih koje nema ko zamijeniti – samo je jedna od brojnih objava na društvenim mrežama.

-Nenadoknadiv gubitak za porodicu, prijatelje, učenike, književnost, poeziju, Zenicu, Svijet.. Nedostajaćeš Željko Grahova – napisala je Sanja Renić, zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Još nije poznat termin sahrane.