ZAVIDOVIĆI: Majku bacio na krevet, počeo daviti, a onda uzeo kuhinjski nož…

Tužilaštvo ZDK

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 19.04.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv A.S. zbog krivičnog djela Nasilje u porodici iz člana 222. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 27.04.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zavidovićima.

Dana 13.01.2021. godine, oko 20,10 sati, u Zavidovićima, u stanu u ulici P. bb, u kojem živi sa majkom R. S., drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir člana svoje porodice – majke S. tako što je nakon što se prethodno doveo u alkoholisano stanje sa koncetracijom od 2,26 promila alkohola u krvi…

…vršio nasilje prema majci na način što je galamio i vikao na nju, a zatim joj prišao i bacio je na krevet i počeo je daviti, a kada je prestao uzeo kuhinjski nož govoreći joj da će prvo zaklati nju pa onda sebe…

…a zatim je udarao rukom drške na visećim elementima kuhinje i polomio ih, te prevrnuo komodu u njegovoj sobi i šakom udarao od zid, dakle, nasiljem ugrozio mir člana svoje porodice čime je učinio krivično djelo nasilje u porodici iz člana 222. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

Svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.