Portal 072info

ZAVIDOVIĆI Odvoz smeća skuplji za 100 posto!

Poskupljenje komunalnih usluga novi je šok za građane Zavidovića, jednu od najnerazvijenih općina u Zeničko-dobojskom kantonu. Stara cijena odvoza komunalnog otpada iznosila je 1,40 KM po članu. Općinsko vijeće za novo poskupljenje predlagalo je cijenu od 2,71 KM, dok usvojena iznosi 3,27 KM po članu.

Račune po novom cjenovniku građani su počeli dobivati u ponedjeljak, a cijena odvoza otpada uvećana je za više od 100 posto i sada je već izvjesno da će veliki dio domaćinstava teško moći izmiriti obaveze.

Ispostavljeni računi - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Ispostavljeni računi

Osim fizičkim licima, ovo je udar po džepu i pravnim licima, gdje se cijena obračunava po kvadraturi.

Nezadovoljni ugostitelj Šaban Hodžić tri dana u znak protesta stoji pred zgradom Općine u isto vrijeme. Iako ga podržavaju i imaju isto mišljenje, pridruži mu se tek pokoji sugrađanin.

Halilović: Poslovanje preduzeća  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Halilović: Poslovanje preduzeća

Problemi s JKP “Radnik” počeli su prošlog mjeseca kad je u javnost izašla informacija o dugovanjima preduzeća za odvoz otpada na Regionalnu deponiju “Mošćanica”. Izmirenje duga je prolongirano kako u gradu ne bi nastao kolaps, ali je očigledno kako su problemi ostali te se samo usložnjavaju.

Direktor “Radnika” Amer Halilović ističe da je poskupljenje bilo neophodno. U protivnom, dovelo bi se u pitanje daljnje poslovanje preduzeća.

Pod pritiskom građana, Kolegij Općinskog vijeća zakazao je vanrednu sjednicu za 12. decembar, kada će se raspravljati o poskupljenju.

Avaz.ba

Podijelite članak
  • 28
    Shares

Počitajte još

ZAVIDOVIĆI Nakon sudara dva vozila: Žena s troje djece u automobilu zabila se u drvo

072info

Irnes Bajrić iz Zavidovića osuđen na 8 godina zatvora: Imao seks sa 13-godišnjakinjom

Redakcija

Nakon nesreće, zenički ljekari bore se za život devetogodišnje djevojčice

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box