Portal 072info

Zavidovići: Pas mučki ubijen hicem u oko (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

U noći sa 1. na 2. avgust, stanovnike Zavidovića uznemirila je pucnjava u centru grada i fotografija psa koji je mučki pogođen u oko iz vatrenog oružja.

Stanari zgrade ispred koje je pas ustrijeljen nakon pucnja i skičanja psa čuli su smijeh i nakon što su istrčali, počinilaca više nije bilo. Pogođeni pas ležao je u lokvi krvi i bolovima.

Policija i veterinar su izašli na teren. Sutradan je pas odvezen u Sarajevo, ali je nakon sat vremena te po okončanju veterinarske obrade uginuo.

Gospođa S.K., ispred čije zgrade je ovaj pas svima u gradu poznat, miljenik djece i cijelog grada, živio i kojeg je već osam godina hranila, je u šoku.

Izuzetno miroljubiv pas s kojim su se djeca igrala upucan je iz vatrenog oružja, čime je došlo do kršenja javnog reda i mira, izazivanja opće opasnosti te kršenja Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.

Nalaz i rendgenski snimak veterinara dokazuju da se radi o prostrijelnoj rani koju je metak načinio prošavši kroz uho, udarivši u oko koje je izbio i došavši do mozga gdje se zaustavio.

Protiv za sada N.N. lica bit će podnesena krivična prijava.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box