Portal 072info

Završen javni poziv Grada Zenice za prodaju imovine u Hrvatskoj: Nijedna potpuna ponuda za odmaralište u Dućama

Na javni poziv za prodaju zeničkog odmarališta u Dućama u Hrvatskoj, koji je bio otvoren dva mjeseca, nije stigla nijedna potpuna ponuda. Ovo je za „Avaz“ jučer rekao Mirsad Heleg, predsjednik komisije za prodaju ovog odmarališta.

Kako je rekao Heleg, bilo je zainteresiranih, međutim, u onom roku koji je bio predviđen javnim pozivom nije stigla nijedna ispravna i punovažna ponuda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Imali smo razgovora i nakon što je zatvoren javni poziv. Neki su željeli doći na pregovore s gradonačelnikom, što nije u skladu s procedurama. Pripremit ćemo informaciju nakon ovoga i vidjeti da li ćemo ići s novim javnim pozivom i kada – kazao je Heleg.

Nije poznato zbog čega nije pristigla nijedna konkretna ponuda. Početna cijena ovog odmarališta u javnom pozivu bila je devet miliona KM, a Heleg kaže da je ona realna i usklađena s vrijednošću.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjećamo, odmaralište u Dućama izgrađeno je za potrebe školske djece i omladine na zemljištu koje je Općina Zenica 1961. godine kupila u tu svrhu i finansirala izgradnju objekata iz budžeta. Odmaralište je udaljeno tri kilometra od centra općine Omiš, uz magistralni put Omiš – Split.

Lokacija na kojoj se nalazi ovo odmaralište prije rata bila je u općini Omiš, dok se sada nalazi na području novoformirane općine Dugi Rat.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

avaz.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME