Portal 072info

Završen konkurs Planjaxovog pera

Na konkurs za najbolju priču za djecu i mlade Planjaxovo pero 2015. koju organizuju kompanije Planjax komerc i Planjax produkt, a u cilju popularizacije i afirmacije književnog stvaralaštva za mlade, pristiglo je trideset i dva književna rada. Selektor Mirsad Bećirbašić imao je težak zadatak, te je umjesto tri prvoplasirana rada nagradio sedam.

Naime, prvu nagradu Zlatno Planjaxovo pero 2015 podjelili su Mehmed Đedović – za priču MRŠAVI JELEN i Adnadin Jašarević – VELIKA TEGARA. Srebreno Planjaxovo pero osvojili su Fahrudin Kučuk – ŠARENA PLANETA i Alija Aljoša Musić – KNJIGA O ZAVIČAJU, dok su Bronzano Planjaxovo pero osvojili Marija Fekete-Sullivan – MIRIS NADE, Ferida Hukić – NATJEČAJ U CVJETNOM KRAJU i  Idriz Hodžić – JABUKA I STRŠLJENOVI.

Prema riječima Muamere Planjac,PR-a grupacije Planjax, organizator konkursa sa partner projektom BH Telecomom i sa laureatima nagrade, trećeg dana Međunarodnog sajma knjige, posjetit će SOS Dječije selo u Sarajevu i djeci bez roditeljskog staranja uručiti ček u iznosu od 2.000,00KM. Tog dana će biti i promovisana knjiga u kojoj su zastupljene pristigle priče Heroj cvjetne livade.

Inače, konkurs za najbolju priču za djecu i mlade Planjaxovo pero 2016.  čiji je ovogodišnji selector prof. de. Nedžad Ibrahimović, otvoren je do kraja ove godine. Svi zainteresovani svoje radove sa kratkom biografijom mogu slati na e-mail: planjaxovopero@gmail.com

Podijelite članak