Završen prvi dan 10. KIDS Festivala

Završen prvi dan 10. KIDS Festivala

rsz_10_kf_day_1_06

Zvanični festivalski program 10. KIDS festivala započeo je jučer svečanim otvaranjem izložbe crteža  djece iz  predškolskih ustanova Republike Srpske. Uz prisustvo velikog broja gostiju i zvanica  izložbu su svečano otvorili Nada Tesanović, ministrica porodice omladine i sporta RS-a, Ivo Komšić gradonačelnik Sarajeva i Susanne Prahl direktorica KIDS festivala.

"Ovu izložbu priredili smo u povodu međunarodnog dana porodice, raspisavši javni konkurs na kojem je učešće uzelo 35 vrtića iz cijele Republike Srpske. Djeca uzrasta do šest godina su na ovaj način predstavili svoje porodice i ono što me posebno veseli je to da upravo da sa tom djecom trebamo da gradimo sve ovo što nas u budućnosti čeka. Ovdje sam danas da iskažem svoje poštovanje prema organizatorima koji već deset godina to uspješno rade. Nadam se da ćemo iduće godine prirediti jos neke druge radosti i da ćemo organizovati  dolazak velikog broja djece iz Republike Srpske", istakla je Tesanović.

"Zahvaljujem se svima onima koji su donijeli ovu izložbu iz Banja Luke i predstavili nam dječije radove. Ako smo uspjeli da na ovom Festivalu okupimo djecu da se druže onda sam uvjeren da smo napravili veliki iskorak iz stanja u kom se mi nalazimo posljednjih decenija. Na njima je budućnost i jako je dobro da se oni odgajaju u zajedništvu kroz zajedničke radionice, kroz zajedničko druženje te da se približe jedni drugima  i da nauče da sebi grade nešto bolju i drugačiju budućnost nego što je bila naša prošlost", istakao je Komšić.

"Nadam se dugoročnoj saradnji sa Ministarstvom porodice omladine i sporta RS-a i radujem se što ćemo danas nakon zajedničkog obilaska festivalskih programa razgovarati o detaljima naše saradnje u narednoj deceniji", izjavila je Prahl.

Prvi festivalski dan realizovan pod motom "Dan Rafe Zirafe" završen je prikazivanjem animiranog hita RISE OF THE GUARDIANS / PET LEGENDI.

Programi 10. KIDS Festivala započinju svakim danom od 14:00 sati, a od 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji prethode filmskim projekcijama. Ulaznice po cijeni od 5 KM moguće je kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS

POVEZANE OBJAVE