Portal 072info

Završena 66. umjetnička sezona u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

  1. umjetnička sezona Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je uspješno okončana uz brojne uspjehe, nagrade, premijere i festivalska gostovanja.

         Proteklu sezonu je obilježilo devet premijernih izvedbi predstava, kao i četrnaest uspješnih učešća na prestižnim internacionalnim festivalima. U više nego uspješnoj sezoni, BNP je dobio devet nagrada među kojima su i dvije nagrade Sterijinog pozorja Novi Sad, kao i nagrada Međunarodnog festivala Marulićevi dani Split 2016., čime je održan status najtrofejnije teatarske kuće u BiH. 66. umjetničku sezonu je obilježilo i četrdeset internacionalnih gostovanja.

         Bosansko narodno pozorište Zenica je ovo godine i proslavilo svoj mali jubilej organizirajući XV festival bosanskohercegovačke drame Zenica 2016., koji je jedini festival autorskog teksta u BiH, što je još jedan ogromni uspjeh u nepovoljnim ekonomskim uvjetima u kojima se nalazi kulturna i teatarska djelatnost BiH.

BNP za novu sezonu najavljuje četiri velika projekta i odlazeći na zasluženi godišnji odmor spremno čeka svoju novu umjetničku sezonu.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box