Završena malonogometna džematska liga u Zenici

Završena malonogometna džematska liga u Zenici

Malonogometna liga - ZenicaZavršena je Malonogometna liga džemata Medžlisa islamske zajednice Zenica. Liga je trajala od marta mjeseca 2013., do januara 2014. g., a učešće u ligi je uzelo 16 ekipa, odnosno 16 džemata.

Liga je pored profesionalnog karaktera imala i najvažniji dio, a to je moralni aspekt, gdje su predavanja održavali  zenički imami. Kroz ligu je prošlo oko 400 mladih ljudi, sudile su sudije iz nogometnog Saveza Ze-Do kantona, delegati, objave svake sedmice itd. Nakon svakog odigranog kola najahlak ekipe i najahlak igrači su nagrađivani sa knjigama o edebu.

Odigrano je 140 utakmica, postignuto 665 golova, osnovan Malonogometni klub u kojem isključivo igraju igrači lige džemata. Osvojili dva puta 5 mjesto kao reprezentacija džematske lige na turnirima u Visokom i Linzu.

A danas su poznati i pobjednici prve sezone : prvo mjesto je osvojila ekipa džemata Donja Vraca, drugo mjesto je zauzela ekipa Šerića, dok je treće mjesto zauzela ekipa iz Nuri Hana. Najmoralnije ekipe su ekipe džemata Ensar, Starine i Nur Hana (napravili su najmanje prekršaja, najmanje dodjeljenih kartona, bez psovke, dolazili uvijek na vrijeme, niti jedno kolo nisu propustili, širili pozitivnu energiju).

Za najboljeg igrača lige proglašen je Elvin Huseni igrač ekipe Trgovišće, dok je najbolji strijelac Ahmed Husejnović iz ekipe Šerića koji je postigao 35 golova.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE