Portal 072info

ZAVRŠENA OBDUKCIJA Osumnjičeni za ubistvo Fuade Mahmić danas će biti saslušani u Tužilaštvu ZDK-a

Istražni policijski tim Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) uhapsili su T.O. i M.M. zbog osnova sumnje da su sudionici u teškom krivičnom djelu ubistva četrdesetšestogodišnje Fuade Mahmić iz Plahovića kod Zenice.

– Oni su sinoć predani Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a na daljnji postupak i danas će pred nadležnom tužiteljicom Jelenom Bošnjak biti saslušani, nakon čega će se odlučiti o daljnjem postupku – kazala je Feni portparol Tužilaštva Mirna Poljac.

Tek nakon saslušanja u Tužilaštvu, danas će zvanično biti saopćeni rezultati istrage i okolnosti pod kojima je izvršeno ubistvo, te način na koje je izvedeno.

Nakon obdukcije tijela nastradale žene preliminarni nalaz kazuje da je ubistvo izvršeno ubodima oštrog predmeta, najvjerovatnije noža, te da je ubijena osoba pružala otpor napadačima.

Istražni policijski tim MUPZDK-a je tokom protekla dva dana uradio opsežne istražne aktivnosti, koje su u rekordnom roku dale i konkretne rezultate na pronalasku osoba osumnjičenih za zločin, kao i pronalaska mjesta na kojem je izvršeno ubistvo.

PRELIMINARNI REZULTATI OBDUKCIJE

Završena je obdukcija tijela preminule osobe inicijala F.M., te Vam u nastavku dostavljamo preliminarne rezultate obdukcije:

Smrt preminule osobe inicijala F.M. je nasilnog karaktera i neposredno nastala usljed mehaničkog ugušenja. Uočeno je više povreda u predjelu glave, vrata i ostalih dijelova tijela.

Napominjemo da su ovo preliminarni rezultati obdukcije. Više informacija ćemo imati nakon što Kantonalnom tužilaštvu, za nekoliko dana, bude dostavljen Nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box