ZAVRŠENA PREMIJER LIGA BIH: Rukometašima Čelika drugo mjesto

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Rukometaši ,,Čelika” su nakon sjajne igre i pobjede u posljednjem 26. kolu Premijer lige BiH  protiv ,,Slobode” u Tuzli završili na drugom mjestu ovog najelitnijeg takmičenja u rukometu. Pobjeda u Tuzli je ostvarena dobrom igrom i zalagnjem cijele ekipe, a posebno u maestralnoj, reprezentativnoj igri kapitena Davora Kadića (postigao 14 golova), u odličnoj igri pivotmena ,,Čelika” Aldina Begagića  koga  je u svakom trenutku čuvalo po tri domaća igrača koji mu jednostavno ništa nisu mogli (postigao je sedam golova). Kadić i Begagić su zajedno postigli 21 od ukupno 36  golova zeničke ekipe. Pored njih dva u ekipi ,,Čelika” još su se istakli standardno pouzdani Boško Jolović i Eduard Martić. Ni u ovoj kao ni u prethodnoj  utakmici nije igrao desni bek ,,Čelika” Adnan Jaškić, koji je nakon utakmice protiv ,,Krivaje” u Zavidovićima od strane komesara Premijer lige BiH Zorana Petričevića kažnjen sa dvije utakmice neigranja.

Ekipa ,,Slobode”, predvođena iskusnim bivšim reprezenativcem Bakirom Buljugojom (sa 6 golova), te Emirom Suhinjićem i Alenom Brčanovićem (sa po 5 datih golova) odlično je parirala ekipi ,,Čelika”, mada tokom čitave utakmivce nije uspjela nijednom izjednačiti rezultat, a pogotovu preći u vodstvo. Tako je ,,Sloboda” i pored sjajne igre pomenutig trojca na kraju pretrpjela tek drugi domaći poraz u dvorani ,,Mejdan”.

Čestitam čeličnim momcima na odličnoj igri i pobjedi koja nam obezbjeđuje drugo mjesto u Premijer ligi BiH i nastup u evropskim kupovima. I ako se ne bude igrala ,,Liga 4”, zašto postoji sve manje šansi – glasanje na Izvršnom odboru Rukometnog saveza je bilo 9:3, a da bi ,,prošla”  bilo koja odluka potrebno je 10 glasova ,,za” odluku – RK ,,Čelik” je obezbijedio takmičenje u evropskim kupovima i to  prvi put u svojoj 65 godina dugoj istoriji! U čemu je problem? U tome što su odredbe Statuta i drugih akata Saveza sasvim jasne – da se odluka o promjeni sistema takmičenja u Premijer ligi može donijeti isključvo uz najavu te promjene najmanje godinu dana prije početka novog sistema takmičenja. A sada (ne) važeća odluka je donesena 30. septembra prošle godine, što znači da se po propisima samog Saveza ona ne može primjeniti i da ostaje stari sistem ,,Lige 4”.  Međutim – kod nas je sve moguće, jer niko ne gleda propise, već se ponaša ,,navijački”… Na kraju, čeka nas završnica – finale Kupa BiH najvjerovatnije u Gradskoj areni Zenica od 29. do 31. maja, gdje će pored nas igrati Borac iz Banja Luke, RK Izviđač i RK Goražde i gdje imamo ozbiljne šanse da osvojimo prvu bh. titulu. Ovakav rezultat ,,Čelika”  je odličan, posebno  kad se uzmu u obzir svi sudijski i drugi lobiji (mi ne pripadamao ni jednom!) i obzirom na finansijsko stanje Kluba, iako jako žalim jer i dalje tvrdim da mi imamo najbolju rukometnu ekipu u Bosni i Hercegovini!   – izjavio je  Pane Škrbić predsjednik kluba RK ,,Čelik”.

I dok se po završetku Premijer lige BiH u vrhu tabele sve zna – četiri vodeće ekipe su RK Izviđač prvi (64 boda), RK Čelik drugi (57 bodova), RK Vogošća treća (57) i RK Derventa četvrta (sa 56 bodova) – na dnu se zna da Premijer ligu napuštaju dvije ekipe – RK Lokomotiva iz Brčkog i (prvi put u istoriji) RK Krivaja iz Zavidovića, dok  se treći ,,putnik” za niži rang takmičenja traži  između RK Bosne,  Visoko i RK Gradačca, a zbog uložene žalbe RK Gradačca radi  (kako kažu) nepravilne registracije i nastupa bivšeg ,,Čelikovog”  igrača Mirze Hurema za visočku ,,Bosnu”.

GODISNJICA
MARKETING