Završila fakultet sa prosjekom 9.96, a sada radi u knjižari

Završila fakultet sa prosjekom 9.96, a sada radi u knjižari

Nikolina Jorgin kaže da je na studijama uživala u otkrivanju veoma neobičnog jezika kakav je arapski, kao i u upoznavanju bogate arapske kulture i islamske vjere o kojoj prethodno nije mnogo znala.

Nikolina Jorgin (24), dobitnica nagrade Filološkog fakulteta u Beogradu za studenta generacije, koja je na Odjeljenju za orijentalistiku diplomirala arapski jezik, književnost i kulturu sa prosjekom 9,96 piše Studomat

Djevojka rodom iz Novog Miloševa kaže da je priznanje došlo u pravom trenutku, s obzirom na to da se u prethodnom periodu osećala pomalo umorno i izgubljeno kada je reč o akademskoj karijeri. Nagrada ju je podstakla da nastavi da se bavi onim što voli i da nikada ne odustane, jer se trud uvijek na kraju isplati. Sada joj je prioritet pisanje master rada i nada se da će ga odbraniti do juna.

– Nagrada za studenta generacije izaziva veoma prijatan osjećaj, jer podrazumijeva podršku fakulteta na kojem studirate, kao i podršku kolega i profesora , naglašava Nikolina.

Kaže da je na studijama uživala u otkrivanju veoma neobičnog jezika kakav je arapski, kao i u upoznavanju bogate arapske kulture i islamske vjere o kojoj prethodno nije mnogo znala.

– Željela sam da upoznam tu lijepu i neobičnu kulturu, a konkretan podsticaj dobila sam u Karlovačkoj gimnaziji koju sam završila. Naime, dok sam pohađala treći razred ove čuvene obrazovne ustanove u Sremskim Karlovcima, prisustvovala sam konferenciji o vjerskoj toleranciji na kojoj su govorili sveštenik, rabin i muftija. Izlaganje muftije je na mene ostavilo snažan utisak i poželjela sam da više saznam o islamu, jer smatram da je za širenje vjerske tolerancije neophodno da poznajemo i razumijemo jedni druge, kaže Nikolina.

Nikolina nije imala priliku da ide na razmjenu studenata i posjeti neku od arapskih zemalja i na taj način usavrši neki dijalekat i upozna se sa Arapima i njihovom kulturom na direktan način.

Kada je riječ o zaposlenju, Nikolina bi voljela da ostane u struci, jer se arapski jezik, ukoliko se stalno ne vježba, zaboravlja, a naročito kada se uzme u obzir činjenica da nema razmjene i nastavaka školovanja u arapskom svijetu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE