ZAVRŠNI RADOVI NA GGM-u: Zenica dobija potpuno novi identitet (VIDEO)

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Realizacijom projekta izgradnje Glavne gradske magistrale Zenica je dobila potpuno novi izgled, a što oduševljava kako građane tako i posjetioce iz drugih bh. gradova. Do sada je na cjelokupnom projektu izgradnje urađena gradska dionica u dužini od 3.250 metara, što predstavlja 87.50 posto od ukupne ugovorene vrijednosti radova.

Podsjetimo, prva faza obuhvatala je dionicu od kružne raskrsnice Bojin vir do mostova M1 i M2 nad rijekom Kočevom, druga faza podrazumijevala je dionicu od mostova M1 i M2 do kružne raskrsnice Ekspres restoran. Treća faza izgradnje, koja je već počela, sačinjava dionicu iza kružne raskrsnice Ekspres restoran do novoprojektovane kružne raskrsnice na raskrsnici Blatuša-Stacionar.

ČITAJ JOŠ:  Ovo su nove cijene goriva: Evo gdje je najjeftiniji dizel

Izgradnja projekta podijeljena je u tri fazne kako bi se lakše koordiniralo tokom izvođenja radova, a cjelokupno građenje izvodi se bez obustave saobraćaja. Osim treće faze za koju je izdvojeno 6.500.00 KM, uskoro će početi izgradnja vangradske dionice na Glavnoj gradskoj magistrali a koju će finansirati Kantonalna direkcija za ceste ZDK.

Osim navedenog, izgradnja mosta preko rijeke Bosne na samom kraju vangradske dionice GGM-a nedaleko od naselja Drivuša je također u pripremi. Po okončanju izgradnje GGM-a, Zenica će osim novog vizuelnog identiteta dugoročno riješiti saobraćajne probleme, a ovaj projekat trebao bi zadovoljiti potrebe za razvojem saobraćaja do 2030. godine.

ČITAJ JOŠ:  Žena koja je s bebom sjedila ispred Predsjedništva BiH puštena kući: Morala sam ovo uraditi

Kako to izgleda potpuno drugačija Zenica sa okončanim radovima do početka mjeseca maja, pogledajte u priloženom videu?!

GODISNJICA
MARKETING