Portal 072info

ZAVRŠNI RADOVI NA GGM-u: Zenica dobija potpuno novi identitet (VIDEO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Realizacijom projekta izgradnje Glavne gradske magistrale Zenica je dobila potpuno novi izgled, a što oduševljava kako građane tako i posjetioce iz drugih bh. gradova. Do sada je na cjelokupnom projektu izgradnje urađena gradska dionica u dužini od 3.250 metara, što predstavlja 87.50 posto od ukupne ugovorene vrijednosti radova.

Podsjetimo, prva faza obuhvatala je dionicu od kružne raskrsnice Bojin vir do mostova M1 i M2 nad rijekom Kočevom, druga faza podrazumijevala je dionicu od mostova M1 i M2 do kružne raskrsnice Ekspres restoran. Treća faza izgradnje, koja je već počela, sačinjava dionicu iza kružne raskrsnice Ekspres restoran do novoprojektovane kružne raskrsnice na raskrsnici Blatuša-Stacionar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izgradnja projekta podijeljena je u tri fazne kako bi se lakše koordiniralo tokom izvođenja radova, a cjelokupno građenje izvodi se bez obustave saobraćaja. Osim treće faze za koju je izdvojeno 6.500.00 KM, uskoro će početi izgradnja vangradske dionice na Glavnoj gradskoj magistrali a koju će finansirati Kantonalna direkcija za ceste ZDK.

Osim navedenog, izgradnja mosta preko rijeke Bosne na samom kraju vangradske dionice GGM-a nedaleko od naselja Drivuša je također u pripremi. Po okončanju izgradnje GGM-a, Zenica će osim novog vizuelnog identiteta dugoročno riješiti saobraćajne probleme, a ovaj projekat trebao bi zadovoljiti potrebe za razvojem saobraćaja do 2030. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako to izgleda potpuno drugačija Zenica sa okončanim radovima do početka mjeseca maja, pogledajte u priloženom videu?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME